Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Mandate de arestare pentru 29 de zile au primit şi ceilalţi 28 de acuzaţi în acest caz.
Decizia instanţei supreme poate fi contestată de aceştia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cele 29 de persoane din "gruparea Mironescu" sunt acuzate de contrabandă cu mărfuri din afara UE în Portul Constanta.
Mironescu a declarat în faţa instanţei că
îşi dorea un post de conducere în Portul Constanţa.
El a precizat că avea o relaţie bună cu ministrul Transporturilor Anca Boagiu, dar că avusese divergenţe cu Radu Berceanu.
În acest context,
fostul secretar general al MAI ar fi susţinut că "totul este lucrătura lui Radu Berceanu",
potrivit unor avocaţi
citaţi de Mediafax.
După anunţarea deciziei de arestare pentru 29 de zile, Mihai Valeriu, unul dintre avocaţii acuzaţilor din Lotul Mironescu, a declarat că a depus deja recurs, dar că nu crede că cererea are şanse de reuşită.
„Am făcut recurs deja, toţi am făcut.(...) Sunt sceptic în privinţa şanselor de reuşită. Nu cred că o să avem şanse”, a spus avocatul.
Avocat: Nu avem şanse la apel
Avocatul lui Laurenţiu Mironescu, Apostol Armeanu, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că decizia magistraţilor este una "nelegală şi netemeinică".
"Lui Mironescu i se reţine o infracţiune de trafic de influenţă fără nici o legătură cu activităţile portuare sau cele de vamă. Este vorba despre acel trafic de influenţă în legătură cu obţinerea unei sume de bani pentru un post de director pentru un prieten vechi al său" a precizat avocatul.
Laurenţiu Mironescu, secretarul general din MAI, a fost demis în urmă cu două zile, din cauza implicării sale în fraudele din Portul Constanţa. Fostul secretar general al MAI a fost ridicat de anchetatori, luni, în jurul orei 13.15, de la locuinţa sa din Eforie Sud.
Potrivit unui comunicat DNA, fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, mai este acuzat că i-a cerut unuia din suspecţi 8.000 de lei pentru ca acesta să câştige o funcţie de conducere în PDL Constanţa.
Avocatul lui Mironescu: Decizia magistraţilor este ilegală
Printre persoanele acuzate în acest caz se numără:
-
Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa
-Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti
-Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea
-Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră
- inspectori, lucrători, comisionari şi intermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme.
În plus, instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru El Haj Ahmad, cetăţean libanez, intermediar vamal.