Antena 3 CNN Actualitate Loteria Vizelor pentru SUA. Vezi care sunt noile proceduri de înscriere (VIDEO)

Loteria Vizelor pentru SUA. Vezi care sunt noile proceduri de înscriere (VIDEO)

Loteria Vizelor pentru SUA. Vezi care sunt noile proceduri de înscriere (VIDEO)
04 Oct 2010   •   22:15

Zi de zi, constatăm cu tristeţe că România e ţara în care orice este posibil. De aceea, tot mai mulţi dintre noi sunt dispuşi să o ia de la zero în ţara tuturor posibilităţilor. De marţi, cei care cred în visul american pot aplica pentru o viză de reşedinţă permanentă în Statele Unite prin intermediul Loteriei Vizelor.

Loteria Vizelor este un program anual prin intermediul căruia Guvernul Statelor Unite ale Americii pune la dispoziţia nu mai puţin de 50.000 de vize de reşedinţă permanentă. Înscriserea este gratuită şi simplă.

Tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi adresa dvlottery.state.gov şi să completaţi formularul cu datele personale. La final pe ecran va apărea numele dumneavoastră şi un număr unic de confirmare pe care trebuie să-l imprimaţi şi să-l păstraţi cu grijă pentru că anul acesta au apărut o serie de schimbări.

Cei selectaţi în urma tragerii la sorţi generate de un computer nu vor mai fi înştiinţaţi prin poştă, ca până acum. Cu ajutorul numărului unic de confirmare aceştia vor trebui să aceseze site-ul după 1 mai 2011 şi să verifice singuri dacă au câştigat.

În cazul în care se întâmplă totuşi să primiţi o astfel de confirmare prin poştă sau email, mare grijă, aveţi de a face cu o escrocherie. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite ale Americii vă recomandă să completaţi singuri formularul şi să nu apelaţi la un ajutorul unui intermediar.

?Acei intermediari cer uneori sume mici pentru introducerea datelor, însă apoi cer o sumă mai mare pentru a finaliza înscrierea online. Am auzit de onorarii de până la 1.000 de euro pentru o persoană pentru finalizarea înscrierii. Aplicanţii ar trebui să fie foarte, foarte precauţi!?, a declarat Laurie J. Meininger - consul Ambasada SUA.

Între 5 octombrie si 3 noiembrie românii pot aplica pentru acest program. Anul trecut 821 de cetăţeni ai României au câştigat la Loteria Vizelor. Criteriile nu sunt foarte stricte, dar sunt eliminatorii. De exemplu, nu sunt acceptate persoanele care nu au absolvit măcar liceul.

Observator

 

×
Subiecte în articol: loteria vizelor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close