Antena 3 CNN Actualitate Locurile de joacă sunt capcane riscante pentru copii (VIDEO)

Locurile de joacă sunt capcane riscante pentru copii (VIDEO)

Locurile de joacă sunt capcane riscante pentru copii <font color=red>(VIDEO)</font>
01 Sep 2007   •   19:54

Sport extrem de la vârste fragede. Asta înseamnă joaca prin multe din parcurile pentru copii. La tot pasul găseşti leagăne rupte, cuie ruginite, şi scânduri putrezite. În parcul Herăstrău, de exemplu, în fiecare zi, zeci de copii merg să se joace, şi se întorc acasă plini de vânătăi şi zgărieturi. În ţară găsim aceeaşi situaţie. Copiii însă au învăţat ?capcanele? de care se pot lovi în parcuri şi încearcă să se ferească.

Starea locurilor de joacă pentru copii nu pare să îi îngrijoreze pe administratori. Adriean Videanu susţine că licitaţiile sunt făcute de actualul Minister al Dezvoltării Regionale, motiv pentru care Primăria aşteaptă să se investească pentru parcuri resursele nerambursabile care sunt disponibile. Primarul consideră că în această situaţie investirea banilor publici în proiecte de acest gen nu ar fi fost corectă.

În Bucureşti, sunt peste 800 de locuri de joacă pentru copii amenajate în jurul blocurilor de locuinţe. Doar o treime dintre acestea au fost reamenajate şi dotate cu mobilier nou şi sigur pentru copii. Nici în ţară situaţia nu este mai bună.

LOCURILE DE JOACĂ PENTRU COPII POT FI PERICULOASE  

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close