Antena 3 CNN Actualitate Locatarii blocului distrus din Zalău şi-au putut recupera o parte din bunuri

Locatarii blocului distrus din Zalău şi-au putut recupera o parte din bunuri

Locatarii blocului distrus din Zalău şi-au putut recupera o parte din bunuri
16 Sep 2007   •   09:40

Locatarii blocului din Zalău, spulberat de explozie, au început duminică să-şi recupereze o parte din bunuri. Oamenii au încercat să-şi ia banii, actele şi bunurile valoroase, nici vorba despre mobilă sau de alte lucruri. În zonă a fost instalată o macara cu platformă, cu ajutorul căreia locatarii au intrat, pe rând, în apartamente, pe geam. Ei au fost însoţiţi de un pompier şi li s-a permis să stea în locuinţe doar câteva minute.

Locatarilor afectaţi de explozie li s-a permis accesul în imobilul distrus pentru a-şi recupera bunurile valoroase de mici dimensiuni dar operaţiunea s-a desfăşurat în condiţii stricte. Un singur reprezentant din fiecare apartament a pătruns în casă, după ce i s-a făcut un instructaj pentru a reduce cât mai mult posibil riscurile. Fiecare persoană a avut la dispoziţie doar 10 minute pentru a încerca să scotă ce a mai putut fi salvat din imobil. Operaţiunea s-a desfăşurat începând de la etajele superioare, iar la parter şi la etajul 1 nu a fost permis accesul în această fază. De la cele două niveluri bunurile vor putea fi recuperate doar după ce va începe demolarea.

Dacă operaţiunile vor decurge fără incidente se va încerca şi scoaterea din imobil a bunurilor de dimensiuni mai mari cu ajutorul unei macarale special instalate în spatele blocului. După recuperarea bunurilor, clădirea va fi demolată. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close