Pompierii au intervenit toată seara pentru a scoate apa din gospodării, deoarece canalizarea nu a mai făcut faţă.
Norii strânși peste orașul Bocșa din Caraș-Severin au dat drumul la apă peste oraș. În câteva minute, ploaie curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de 20 de minute, dar cantitatea de apă căzută a depășit 70 de litri pe metru pătrat.
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, s-au produs scurgeri pe versanţi, iar apa a venit cu un debit foarte mare pe pârâul Măgura ce trece prin cartierul cu același nume din orașul Bocșa.
Apa s-a strâns pe panta dealurilor și pe străzi, după care s-a revărsat la propriu peste casele și gospodăriile din partea de jos a orașului.
Canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă, iar grădinile, curțile, anexele gospodărești, dar și unele case, s-au umplut de apă. Peste 40 de curți și anexe au fost inundate.
Primii care au intervenit au fost membrii SVSU Bocșa, dar având în vedere amploarea inundațiilor, au cerut ajutorul pompierilor militari de la ISU Caraș Severin, Detașamentul Reșița.
Unul dintre podețe s-a colmatat din cauza gunoaielor aruncate tot de localnici și apa a inundat o altă parte a cartierului.
Pompierii au intervenit cu motopompele iar angajații Primăriei Bocșa au adus un buldoexcavator cu care au decolmatat albia râului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar apa a intrat în mai multe case și curți.
Din fericire, ploaia a mai scăzut în intensitate și apa a început să scadă în jurul orei 24, dar oamenii privesc cerul cu teamă fiindcă în Banatul Montan se anunță ploi și vreme rea cel puțin până luni.
Pericol de inundaţii pe mai multe râuri
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă că este pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Caraș-Severin și Timiș.
Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bistra şi Bârzava, valabil până duminică la ora 12:00.
"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie", au anunțat hidrologii.
Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bistra, Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar Duboz (afluenți ai râului Timiș) – județul Caraș-Severin și Bârzava – județele: Caraș-Severin și Timiș.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tău (afluent al râului Pogăniș), râul Bârzava – sector aval S.H. Moniom.
De asemenea, hidrologii au instituit cod portocaliu până duminică, la ora 10:00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, județul Caraș-Severin.
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Comoriște (afluent al râului Caraș), Nera – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Pataș.