Antena 3 CNN Actualitate Locale Tur gratuit la muzeele din subordinea CJ Galați | 2.500 de copii vor participa la acțiune

Tur gratuit la muzeele din subordinea CJ Galați | 2.500 de copii vor participa la acțiune

Aproximativ 2.500 de copii vor vizita gratuit muzeele din subordinea CJ Galați. Fiecare grup va fi însoţit de către cadre didactice.

intrare gratis muzeu
Tur gratuit la muzeele din subordinea CJ Galați | 2.500 de copii vor participa la acțiune Sursa foto: Getty Images I Tom Werner
de Georgiana Adam    |    21 Mai 2024   •   18:23

Începând de miercuri, 2.500 de copii vor vizita gratuit muzeele din subordinea CJ Galați.

Acțiunea are loc prin intermediul ediției a treia a proiectului “Muzeele prin ochii copiilor”.

”Cei mici vor afla lucruri noi despre istoria noastră și rolul Galațiului în realizarea Micii Uniri, despre minunata lume a culorilor sau despre tradițiile bunicilor noștri”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, notează Mediafax.

Cel mai mare tur muzeal din judeţul Galaţi

Miercuri demarează cel mai mare tur muzeal din judeţul Galaţi. 2500 de copii din mediul rural și din Tecuci, Târgu Bujor și Berești, precum și de la școlile speciale, vor vizita gratuit muzeele din subordinea Consiliului Județean Galați – Muzeul “Casa Cuza Vodă”, locul în care a copilărit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Lapidariul Muzeului de Istorie “Paul Păltănea”, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc. Este cea de-a treia ediție a proiectului “Muzeele prin ochii copiilor”, finanţarea fiind asigurată de către Consiliul Județean Galați.

“În anii precedenţi, peste 10.000 de copii din județ au beneficiat de acest program unic în țară, descoperind, mulți pentru prima oară, frumoasa și interesanta lume a muzeelor. Iar bucuria din ochii lor este neprețuită, fiind o experienţă impresionantă, frumoasă şi utilă pentru viitorul lor.

Şi anul acesta organizăm acest tur muzeal. Cei mici vor afla lucruri noi despre istoria noastră și rolul Galațiului în realizarea Micii Uniri, despre minunata lume a culorilor sau despre tradițiile bunicilor noștri.

Totul va fi asigurat de către Consiliul Județean, de la transport la pachețelul de dimineață, gustarea pentru drum și masa de prânz la restaurant”, a mai declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, potrivit sursei citate.

Primele vizite din cadrul acestui program vor fi organizate miercuri, 22 mai. Fiecare autocar va avea un coordonator de grup desemnat de către Consiliul Județean, care îi va însoți pe copii pe tot parcursul vizitelor.

De asemenea, fiecare grup va fi însoţit şi de către cadre didactice.

×
Subiecte în articol: tur muzeu CJ Galati vizita muzeu copii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close