Antena 3 CNN Actualitate Locale VIDEO Maramureșul, devastat de furtuni: Un bărbat a murit lovit de fulger. O pădure a fost doborâtă de vânt

VIDEO Maramureșul, devastat de furtuni: Un bărbat a murit lovit de fulger. O pădure a fost doborâtă de vânt

BeFunky-collage (2)
Pădurea doborâtă de vânt din localitatea Văleni | Sursă foto: Captură Facebook
de Andreea Ştefan    |    02 Iul 2024   •   00:16

Furtuna a făcut prăpăd luni în Maramureș. Vântul a luat pe sus acoperișuri, a blocat drumuri și a doborât o pădure de brazi falnici. Un bărbat a fost rănit după ce a fost lovit în cap de o prelată luată de vânt, iar un altul a murit lovit de fulger, în timp ce se afla la pășunat.

Prefectura Maramureş a anunțat, luni seară, pagube semnificative în urma furtunilor, bilanţul intervenţiilor fiind în creştere.

„Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produse pagube semnificative la nivelul judeţului Maramureş. S-au depăşit pragurile de precipitaţii la staţiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Fereşti, Sighetu Marmaţiei, Copalnic. La Cavnic şi Copalnic a căzut grindină”, anunţă, luni seară, Prefectura Maramureş.

Pe raza unității administrative-teritoriale Ocna Șugatag, în zona montană, un cetățean aflat la pășunat a fost fulgerat. Din păcate, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul persoanei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din datele primite până la această oră, defecțiunile din rețelele de alimentare cu energie electrică au afectat 7.180 de consumatori. Copacii prăbușiți de rafalele puternice de vânt au produs avarii la 94 puncte de transformare, dar și la opt linii de medie tensiune. Sunt nealimentate integral sau partial cu energie electrică 20 de localități (Sighetu Marmației, Rona de Sus, Rona de Jos, Tisa, Bârsana, Văleni, Nănești, Cetățele, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienie Izei, Glod, Slătioara, Cavnic, Berința Cărpiniș, Tăuții Măgherăuș, Băița, Lăpuș).

Sighetu Marmației 01.07.2024

Publicată de Ellis Elli pe Luni, 1 iulie 2024

„Drumul Judeţean 184 a fost acoperit de aluviuni, material lemnos şi vegetaţie transportată de torenţii de pe versanţi care nu au putut fi preluaţi de sistemul de canalizare. Se lucrează pentru curăţarea drumului şi îndepărtarea materialului lemnos de pe partea carosanilă. Pompierii militari au degajat din zona reţelelor de alimentare cu energie electrică copacii prăbuşiţi de rafalele puternice de vânt. La Văleni, comuna Călineşti vijelia a doborât la pâmânt o pădure”, a mai precizat instituţia citată.

×
Subiecte în articol: Maramureș furtuni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Statul a îndatorat fiecare român cu 5.400 e euro. Ce a făcut cu banii
x close