Antena 3 CNN Actualitate Locale Ușile unor toalete au fost decupate într-un liceu din Sibiu. Directoarea: „E mai bine cu ușa decupată decât fără, nu?”

Ușile unor toalete au fost decupate într-un liceu din Sibiu. Directoarea: „E mai bine cu ușa decupată decât fără, nu?”

toaleta usa decupata sibiu
Ușile toaletelor dintr-un liceu din Sibiu au fost decupate pentru a putea fi deschise. Sursă foto: Turnul Sfatului
de Andreea Ştefan    |    13 Sep 2024   •   16:54

Ușile toaletelor de la Colegiul Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu au fost tăiate în forma vaselor de toaletă, ca soluție la problema apărută după renovări, când elevii nu mai puteau intra în cabine. Fotografia care surprinde această situație a fost realizată de un părinte venit la școală pentru a ajuta la curățenia de început de an școlar.

„Investiție de două milioane de euro cu prezentare uși toalete, care nu fac parte din proiectul de reabilitare! Acestea sunt condițiile din unitatea de învățământ de care beneficiază copiii în 2024! Mai au un grup sanitar pe etajul renovat care este la fel de dezastru! Nimeni nu face nimic și nu se ia atitudine. Din contră, cadrele întreabă ce probleme avem cu toaletele că sunt funcționale!”, a comentat respectivul părinte după ce a publicat fotografia, potrivit publicației locale Turnul Sfatului.

Imaginea a fost confirmată de Mihaela Filip, profesoară și directoare a Colegiului Pedagogic din Sibiu. Atât părintele, cât și Mihaela Filip au precizat că problema este una mai veche și nu are legătură cu lucrările recente, în urma cărora au fost montate uși cu chei unicat, nemultiplicabile.

Situația a apărut în urma unor reabilitări anterioare, care au inclus și toaletele destinate elevilor din clasele primare, unde a fost realizată fotografia discutată.

„Vasele toaletelor au fost schimbate, dar nu s-au mai găsit vase de toaletă de dimensiuni așa mici precum cele care erau înainte în băile destinate ciclului primar. Prin urmare, s-a luat decizia ca ușile să fie decupate. E mai bine cu ușa decupată, care se închide, decât fără, nu? Băile sunt curate, pot fi folosite foarte bine de elevi, asta este până la urmă important, nu?”, spune Mihaela Filip, directoarea colegiului. 

Aceasta a precizat că băile urmează să fie modernizate.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close