Antena 3 CNN Actualitate Locale Una dintre cele mai populare stațiuni din România a rămas fără apă din cauza secetei. Hotelurile şi pensiunile au fost afectate

Una dintre cele mai populare stațiuni din România a rămas fără apă din cauza secetei. Hotelurile şi pensiunile au fost afectate

fara apa robinet
Lipsă apă la robinet. Sursa foto: Getty Images
de R.M.    |    27 Aug 2024   •   23:02

Una dintre cele mai populare stațiuni din România a rămas din nou fără apă, pentru 24 de ore, după ce operatorul regional de apă-canal a decis sistarea furnizării, pe fondul secetei.

Staţiunea turistică Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud a rămas din nou fără apă, pentru 24 de ore, potrivit anunțului principalului furnizor de apă şi servicii de canalizare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.

La fel s-a întâmplat şi în intervalul 22-23 august, iar situaţia a afectat inclusiv hotelurile şi pensiunile din zonă.

"În contextul lipsei de precipitaţii din această perioadă, punctul de captare care asigură alimentarea cu apă a localităţii Colibiţa este considerabil afectat.

Debitul apei din punctul de captare fiind foarte scăzut şi insuficient pentru a asigura funcţionarea serviciului de furnizare a apei la parametrii optimi, pentru că nivelul apei din rezervor să atingă cote optime, compania noastră anunţă abonaţii din localitatea Colibiţa că vom întrerupe furnizarea apei potabile (...) până mâine, 28 august 2024, la ora 10,00 (estimativ)", se arată în anunţul postat, marţi, pe pagina de socializare a operatorului Aquabis.

În plus, marţi a rămas fără apă şi localitatea Bistriţa Bârgăului, situată în aval de lacul de acumulare Colibiţa, după ce un dig din zona uzinei tehnice s-a surpat, ceea ce a dus la creşterea turbidităţii apei.

Primarul comunei Bistriţa Bârgăului, Vasile Labă, a precizat pentru Agerpres că este vorba despre un dig de pământ care nu fusese întărit cu piatră şi care a fost spălat de apele râului Bistriţa Ardeleană.

În ceea ce priveşte situaţia staţiunii Colibiţa, edilul spune că seceta din acest an este una fără precedent, unul dintre pârâurile care asigura resursa de apă, Făgeţel, secând în totalitate.

Staţiunea turistică de interes local Colibiţa este situată în imediata vecinătate a lacului de acumulare cu acelaşi nume, la poalele Munţilor Călimani.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close