Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr mușcat de viperă la Iași a așteptat antidotul adus cu un elicopter SMURD de la Suceava

Un tânăr mușcat de viperă la Iași a așteptat antidotul adus cu un elicopter SMURD de la Suceava

Un tânăr mușcat de viperă la Iași a așteptat antidotul adus cu un elicopter SMURD de la Suceava
Un tânăr a fost mușcat de viperă în județul Iași, la locul de muncă. Gettyimages | Joe McDonald
de Paul Ciurari    |    Ioana Mircea    |    25 Iun 2024   •   00:12

Un tânăr de 23 de ani din comuna Ciurea, județul Iași, a ajuns de urgență la spital după ce a fost mușcat de o viperă. A fost mutat de la o unitate medicală la alta, iar într-un final a beneficiat de antidot după ce un elicopter SMURD l-a adus din Suceava.

Incidentul a avut loc la o terasă în aer liber, unde tânărul lucra la un bar. După ce a fost consultat la Spitalul de Urgențe Sfântul Spiridon, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

În cursul zilei de luni, tânărul s-a prezentat din nou la urgențe, acuzând dureri severe la gamba stângă. Medicii au constatat că este necesară administrarea urgentă a serului antiviperin. Din cauza lipsei dozelor de ser la unitatea medicală din Iași, s-a solicitat ajutorul Spitalului Clinic Județean Suceava.

Un elicopter SMURD a aterizat pe heliportul spitalului din Suceava pentru a prelua doza necesară de ser antiviperin. Elicopterul și-a continuat rapid drumul înapoi spre Iași, pentru a administra serul pacientului și a-i salva viața.

Tânărul rămâne internat sub supravegherea atentă a medicilor de la Spitalul de Urgențe Sfântul Spiridon din Iași, iar starea sa este monitorizată constant.

×
Subiecte în articol: mușcătură viperă Iași
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cod galben de caniculă în România. Județele vizate de alerta meteo ANM
x close