Antena 3 CNN Actualitate Locale Un român este urmărit penal după ce a încercat să vândă o broască țestoasă pe internet

Un român este urmărit penal după ce a încercat să vândă o broască țestoasă pe internet

broasca testoasa
Broască țestoasă. Sursă foto: hepta/Abaca Press
de Paul Ciurari    |    02 Sep 2024   •   10:21

Un bărbat din Suceava este cercetat de procurori după ce a încercat să vândă o broască țestoasă pe internet, relatează Antena 3 CNN.

El le-a spus polițiștilor că a găsit broasca pe marginea drumului și că nu știa că aceasta  face parte dintr-o specie protejată de lege.

"Suceveanul susține că a găsit broasca țestoasă pe marginea autostrăzii, în județul Constanța, și că a luat-o cu el ca să nu o lovească vreo mașină.

Bărbatul a dus vietatea la el acasă dar, când și-a dat seama că va trebui să aibă grijă de ea, s-a gândit să o vândă și a postat un anunț pe internet. Fotografiile anunțului au atras atenția unei asociații de protecție a animalelor din București.

Asociația a sesizat Garda de Mediu Suceava, indicând că este vorba  un  exemplar aparținând unei specii protejate, și anume, broasca țestoasă de uscat dobrogeană.

Un comisar de mediu și un polițist s-au deplasat la adresa suceveanului, unde au găsit animalul.

Bărbatul s-a ales acum cu un dosar penal, deținerea și intenția de a vinde broasca țestoasă sancționate de legislația privind ariile protejate din România.

Țestoasa a fost predată acum unei asociații de profil, în scopul relocării și reintroducerii acesteia în habitatul natural al speciei", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close