Antena 3 CNN Actualitate Locale Un pacient a primit biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni din București: „O să îmi comand ceva să mănânc”. Ce spune unitatea medicală

Un pacient a primit biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni din București: „O să îmi comand ceva să mănânc”. Ce spune unitatea medicală

biscuiti viermi spitalul fundeni bucuresti
Biscuiții cu viermi primiți de un pacient, la Spitalul Fundeni din București. Sursa foto: Facebook/ Irina Gheorghe
de Mia Lungu    |    24 Iul 2024   •   22:06

O filmare în care apar niște biscuiți din care ies viermi a apărut marți pe internet, imaginile fiind surprinse la Spitalul Fundeni din București, în secția unde sunt tratați pacienți cu leucemie. Conducerea spitalului susține că produsele infestate nu au ajuns la bolnavi, fiind retrase imediat după ce un pacient le-a semnalat problema.

„Mâncare cu viermi adusă de o firmă de catering la Spitalul Fundeni pentru bolnavii de leucemie! Acesta este respectul pentru om și pentru pacient! O să îmi comand ceva să mănânc, pentru că de aici mai rău te îmbolnăvești”, se aude pe filmarea devenită virală pe rețelele sociale.

Institutul Fundeni a precizat miercuri că a verificat întregul stoc de biscuiţi care sunt oferiţi pacienţilor, după ce o persoană internată a reclamat că a primit biscuiţi alteraţi, potrivit Agerpres.

"Ca urmare a unui incident regretabil (descoperirea unui pachet de biscuiţi alteraţi ce urmau să fie serviţi la micul dejun), incident care a avut loc în dimineaţa zilei de 23 iulie şi semnalat de către un pacient internat în Institutul Clinic Fundeni, facem următoarele precizări: Conducerea Institutului a luat imediat măsurile de urgenţă ce se impun în astfel de cazuri, procedând atât la scoaterea produsului respectiv din meniul alimentar, cât şi la verificarea întregului stoc de biscuiţi ce aveau ca dată de expirare luna iunie a anului 2025", se arată într-un comunicat al ICF, transmis, miercuri.

Verificările efectuate au arătat că, în afara pachetului de biscuiţi reclamat de către pacient ca fiind alterat, toate celelalte s-au dovedit a fi conforme.

"Mai mult, în cursul zilei de 24 iulie, a fost efectuat şi un control al Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale, în urma căruia în Blocul Alimentar din cadrul ICF nu au fost constatate nereguli. Regretăm apariţia acestui incident care s-a produs independent de voinţa noastră şi îi asigurăm pe toţi pacienţii noştri de faptul că tratăm securitatea alimentară cu cea mai mare seriozitate", au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Mancare cu viermi adusa de o firma de Catering la Spitalul Fundeni pt bolnavii de leucemie !Acesta este respectul pentru om și pt pacient!

Posted by Irina Gheorghe on Tuesday 23 July 2024

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close