Antena 3 CNN Actualitate Locale Un jandarm fals cu o armă neletală a fost prins de poliţişti la evenimentul dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu

Un jandarm fals cu o armă neletală a fost prins de poliţişti la evenimentul dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu

fals jandarm
Bărbatul a fost legitimat şi a fost condus la audieri. Sursa foto: IJJ Vâlcea
de Claudia Popovici    |    16 Aug 2024   •   00:09

Un bărbat care purta obiecte vestimentare cu însemnele Jandarmeriei fără drept, având asupra sa o armă neletală, a fost depistat de jandarmii vrânceni joi seara, la Focşani, în timpul evenimentului dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu.

Bărbatul a fost legitimat şi a fost condus la audieri, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

"Echipajul din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Focşani, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu la o adunare publică avizată, în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani, a identificat un bărbat purtând obiecte vestimentare cu însemnele 'Jandarmeria' şi având asupra sa un pistol care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este de tip airsoft. S-a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei în cauză, stabilindu-se faptul că acesta nu avea dreptul de a purta uniforma şi nici de a deţine arme neletale la adunările publice", a precizat IJJ Vrancea.

Potrivit Jandarmeriei, tânărul a fost condus la sediul Poliţiei în vederea continuării cercetărilor, iar pistolul a fost ridicat în vederea confiscării.

În acest caz au fost întocmite actele de sesizare cu privire la săvârşirea faptelor prevăzute de articolul 372 litera b) Cod Penal - Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Ana Maria Bărbosu a primit titlul de Ambasador al municipiului Focşani. Gimnasta va primi vineri medalia de bronz

Gimnasta Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a primit, joi, titlul de Ambasador al municipiului Focşani, în cadrul unui eveniment care i-a fost dedicat, organizat în Piaţa Unirii din centrul oraşului, unde sportiva a fost întâmpinată de circa o mie de persoane.

„Am iniţiat anul acesta o distincţie aparte din partea Consiliului Local şi al primăriei Focşani, titlul de Ambasador al municipiului Focşani. Şi astăzi, daţi-mi voie să ofer acest titlu gimnastei noastre, Ana Maria Bărbosu. Aşadar, 'Se acordă titlul de Ambasador al municipiului Focşani campioanei olimpice Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice e la Paris 2024”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă, potrivit Agerpres.

Edilul i-a mai înmânat campioanei un album foto, cu instantanee din activitatea acesteia, împreună cu mesajul tuturor focşănenilor: "Suntem mândri de tine, Ana Maria!".

„Vă mulţumesc că aţi venit în număr atât de mare. Le mulţumesc părinţilor, antrenorilor, colegelor, prietenilor şi nu în ultimul rând primăriei pentru această primire călduroasă, doamnei inspector (Vica Mincă, inspector de sport - n.r.) pentru că susţine performanţa sportivă şi şcolară şi că ne sunt recunoscute meritele. (...)

Consider că orice ai încerca să faci în viaţă la un nivel înalt la un moment dat devine greu, însă rezultatele vor veni dacă eşti perseverent şi te dedici scopului pentru care munceşti. Cred că bucuria şi mândria pe care o simţi în momentul în care reuşeşti te fac să uiţi de toate momentele grele şi îţi dau putere să mergi în mai departe”, a transmis publicului Ana Maria Bărbosu.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close