Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Bihor i-a dat foc câinelui soacrei sale după ce s-au certat. A fost reținut de polițiști și a primit ordin de restricție

Un bărbat din Bihor i-a dat foc câinelui soacrei sale după ce s-au certat. A fost reținut de polițiști și a primit ordin de restricție

caine ciobanesc caucazian getty
Animalul incendiat de bărbat a fost salvat și se află acum sub tratament medical, fiind în afara oricărui pericol. Sursă foto: Getty Images
de Mircea Tătar    |    04 Sep 2024   •   10:04

Un bărbat din judeţul Bihor a fost reținut luni de poliţişti, după ce i-dat foc câinelui soacrei sale. Individul de 49 de ani devenise foarte violent după o ceartă, a amenințat şi a distrus mai multe bunuri din casă, apoi a maltratat câinele.

Un bărbat de 49 de ani din Sântion, județul Bihor, este investigat pentru schingiuirea animalelor, amenințare și distrugere, după ce, pe data de 28 august, în urma unei dispute cu soacra sa, a incendiat câinele acesteia.

„Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că, la data de 28 august a.c., în jurul orei 23.00, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi lovit, în mod repetat, cu un cablu metalic, un câine din rasa Ciobănesc Caucazian, care aparţine mamei concubinei sale, cu acelaşi domiciliu, ar fi stropit animalul cu o substanţă inflamabilă, iar apoi i-ar fi dat foc, ar fi distrus o sobă dintr-o încăpere din imobil, iar pe femeia de 73 de ani ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă”, a transmis marţi, 3 septembrie, IPJ Bihor.

Animalul incendiat de bărbat a fost salvat și se află acum sub tratament medical, fiind în afara oricărui pericol. În noaptea incidentului, bărbatul a fost internat nevoluntar într-un spital din Oradea.

Luni, el a fost reținut pentru 24 de ore și dus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Marți, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru luarea măsurilor legale.

„În urma audierii femeii de 73 de ani, poliţiştii din cadrul Biroului de Protecţie a Animalelor au emis faţă de bărbatul de 49 de ani un Ordin de Protecţie Provizoriu, prin care, începând cu data de 29 august a.c., acestuia i-a fost interzis să se apropie de femeia de 73 de ani sau de domiciliul acesteia”, a mai transmis IPJ Bihor.

×
Subiecte în articol: Bihor caine soacra
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close