Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a căzut cu mașina sute de metri într-o prăpastie pe Transalpina. Înainte, a trimis un mesaj video familiei

Un bărbat a căzut cu mașina sute de metri într-o prăpastie pe Transalpina. Înainte, a trimis un mesaj video familiei

barbat mort rapa transalpina -facebook
Bărbatul şi-a anunţat familia print-un mesaj video că vrea să-şi pună capăt zilelor. Sursa foto: Salvamont România
de Claudia Popovici    |    31 Aug 2024   •   16:40

Incident șocant pe Transalpina. Un bărbat a fost găsit mort în mașina care a căzut sute de metri în prăpastie. El şi-a anunțat intenția de a-şi pune capăt zilelor, printr-un clip pe care l-a trimis familiei, cu câteva ore înainte. Mesajul bărbatului a alertat autorităţile, care au pornit în căutarea lui, însă fără succes. Astăzi, trupul bărbatului din Alba a fost găsit lângă mașina cu care s-a aruncat în prăpastie. 

Tragedia a avut loc în zona Pasul Urdele-Cărbunele, pe marginea Transalpina, acolo unde bărbatul a decis să-şi pună capăt zilelor. El şi-a informat familia, printr-un mesaj video, că a decis să recurgă la acest gest extrem.

Alertați de familie şi cunoscuți, salvamontiștii au plecat în căutarea bărbatului având câteva informaţii despre locul unde ar fi fost văzut ultima oară. Însă, din cauza întunericului operațiunea de căutare şi salvare nu a avut succes. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit lângă maşina cu care s-a aruncat într-o râpă de 200 de metri din zona Transalpina. 

Bărbatul este din judeţul Alba şi avea 48 de ani. 

În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal pentru "ucidere din culpă" şi fac cercetări pentru a stabili toate circumstanțele producerii evenimentului. 

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont România, a povestit, la Antena 3 CNN, cum a fost descoperit bărbatul mort în prăpastia din Transalpina. 

„Încă de azi-noapte am demarat împreună cu poliția și jandarmii căutări în zona Transalpina, în masivul Parâng. Aveam această informație, văzusem a acel videoclip, încercam să identificăm locul, dar din cauza întunericului n-am putut să căutăm pe o suprafață foarte, foarte mare.

Mai mult de atât, la un moment dat, mașina a fost văzută în zona Obârșia Lotrului și toată lumea a tras concluzia c. Omul s-a retras din munte și a plecat undeva în nord, poate chiar către Alba. Din păcate, astăzi de dimineață, câțiva oameni au văzut undeva o mașină căzută în căldare, la câteva sute de metri peste o jumătate de kilometru de șosea.

 Persoana respectivă abordate un drum secundar, a mers pe el o distanță de circa 300-400m. Repet, toată Transalpina este prevăzută cu balustrăzi și cu protecții speciale pentru a nu cădea mașinile în gol, dar a găsit o astfel de ieșire pe un drum secundar.

Probabil știa locul sau și-l pregătisem din timpul zilei și n-am putut să facem decât altceva decât să coborâm la fața locului, să constatăm că persoana era decedată în urma căderii", a spus ,la Antena 3 CNN, Sabin Cornoiu, şeful Salvamont România. 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close