Antena 3 CNN Actualitate Locale Un băiat de 16 ani din Dolj a fost ucis de prietenul său fără permis, care a furat mașina bunicului și a condus beat și drogat

Un băiat de 16 ani din Dolj a fost ucis de prietenul său fără permis, care a furat mașina bunicului și a condus beat și drogat

accident dolj masina distrusa
Familia adolescentului care şi-a pierdut viaţa e devastată și vrea să se facă dreptate. Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    05 Sep 2024   •   08:13

Un adolescent de 16 ani din Dolj a murit, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat. La volan era un tânăr de 18 ani fără permis, care conducea beat şi drogat. Băiatul luase mașina bunicului și voia să facă o plimbare alături de prietenii lui. El a rămas internat în spital.

Tragedia s-a întâmplat în comuna Podari din Dolj, imediat după ce tinerii au plecat să se plimbe. Şoferul inconştient de 18 ani, care a furat maşina bunicului, nu avea permis de conducere şi consumase alcool şi droguri. Andrei, pasagerul din dreapta, în vârstă de 16 ani, a murit pe loc.

Familia adolescentului care şi-a pierdut viaţa e devastată și vrea să se facă dreptate.

„Ei știu ce au făcut acolo. Băiatul ăla nu trebuia să ducă. Ăla e vinovatul, că l-au și arestat, nu trebuia să se ducă fără permis în situația în care era”, a spus bunica lui Andrei, băiatul mort în accident.

Individul vinovat, dar și pasagerul de pe bancheta din spate, în vârstă de 15 ani, au scăpat cu câteva zgârieturi. Cei doi ar fi încercat să-l salveze pe Andrei, dar în zadar.

„O minune de copil, un copil nevinovat, cel mai bun copil de aici, respectos cuminte. Săracul avea planuri mari. Șoferul a fost vinovat că a condus cu viteză. Amestecate una peste alta, băutură, droguri și viteză”, a spus o femeie.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatele din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism și o în concentrație de zero 42mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul testării pentru consumul de alcool, cel în cauză a fost condus la unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și prezenței substanțelor psihoactive în organism”, a transmis Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere fără permis. Rezultatelor mostrelor biologice vor stabili dacă tânărul va fi pus sub acuzat și pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

×
Subiecte în articol: IPJ Dolj accident beat și drogat
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close