Antena 3 CNN Externe Ucraina a atacat șapte regiuni din Rusia cu zeci de drone, spune Ministerul Apărării de la Moscova

Ucraina a atacat șapte regiuni din Rusia cu zeci de drone, spune Ministerul Apărării de la Moscova

explosive device
Soldat ucrainean încărcând o dronă FPV cu explozibil. Sursă: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2024   •   14:51

Apărarea antiaeriană ar fi doborât 24 de drone lansate de Ucraina în șapte regiuni din Rusia, în noaptea de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă dimineață, anunță Agerpres, citând informații transmise de Ministerul rus al Apărării.

Potrivit ministerului, șapte aparate fără pilot au fost lovite în aer în regiunea de graniţă Kursk și alte șapte drone au fost distruse în Riazan.

Drone ucrainene ar fi fost doborâte şi în provinciile Belgorod, Rostov, Briansk, Lipeţsk şi Saratov, conform instituției citate.

Kursk şi Belgorod sunt teritoriile rusești afectate cel mai grav de contraloviturile ucrainene, de la începutul războiului în februarie 2022.

Vineri, guvernatorul interimar al regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a scris pe Telegram că în zonă au fost distruse nouă drone ucrainene, al căror atac a lăsat fără curent electric în jur de 2.500 de locuitori din mai multe sate

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat, tot vineri, un atac cu aproximativ 30 de drone care au provocat mai multe daune caselor, mașinilor și liniilor electrice.

Săptămâna aceasta, autorităţile ruse au restricţionat accesul în mai multe părți ale regiunii Belgorod, sub pretextul protejării populației de loviturile ucrainene. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close