Antena 3 CNN Actualitate Locale Trei fetite au ajuns în stare gravă la un spital din Iași după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluție pentru deparazitarea oilor

Trei fetite au ajuns în stare gravă la un spital din Iași după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluție pentru deparazitarea oilor

fetita pat spital getty
Cele trei fetițe aveau vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    05 Sep 2024   •   08:45

Trei surori cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani au ajuns de urgenţă la spital după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o soluţie folosită pentru deparazitarea oilor. Potrivit medicilor, starea lor este una gravă. Mama fetelor s-a ales acum cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

După ce mama lor le-a spălat pe cap cu soluţia pentru deparazitat oile, toate cele trei fetiţe au fost transportate de urgenţă la spitalul pentru copii din Iaşi.

„Pacienților li s-a administrat medicația specifică pentru intoxicația cu substanțe organofosforice, după care, dată fiind starea critică în care se aflau, au fost transferați la Spitalul Clinic pentru Copii Sf. Maria din Iași”, a declarat Florentin Radu purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

„Evolutiv, fetițele de 4 și 7 ani au evoluție bună, însă starea fetiței de 9 ani s-a agravat pe perioada spitalizării, necesitând protezarea căilor respiratorii, pacienta a fost intubată, prognosticul ei rămânând rezervat”, a transmis Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Iași.

Medicii veterinari trag un semnal de alarmă asupra faptului că astfel de soluţii sunt extrem de periculoase, iar folosirea lor asupra oamenilor este strict interzisă.

„Medicamentele folosite în medicina veterinară pentru tratamentul bolilor parazitare externe nu pot fi folosite în medicina umană pentru tratamentul diferitelor boli umane. Este interzis acest lucru deoarece sunt extrem de toxice deoarece duce, în unele cazuri, și la decesul persoanelor care folosesc aceste substanțe”, a explicat medicul veterinar, Dr. Velisar Florin.

Mama fetiţelor s-a ales acum cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

×
Subiecte în articol: solutii deparazitare
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close