Antena 3 CNN Actualitate Locale "Suntem tratați mai rău ca animalele!" | Scandal uriaș pe aeroportul din Cluj-Napoca, după ce un avion de Franța a decolat fără mai mulți români, care nu au putut trece de porțile de securitate

"Suntem tratați mai rău ca animalele!" | Scandal uriaș pe aeroportul din Cluj-Napoca, după ce un avion de Franța a decolat fără mai mulți români, care nu au putut trece de porțile de securitate

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost scena unui scandal, după ce mai mulți pasageri români au pierdut un zbor de Franța.

de Cătălina Buzoianu    |    17 Mai 2024   •   10:50

Aceștia nu au putut să se îmbarce, pentru că nu au putut trece la timp de porțile de securitate.

În cele din urmă, avionul a decolat fără ei.

În fața jurnaliștilor, oamenii au răbufnit și i-au acuzat pe oficialii aeroportului și pe cei ai companiei aviatice că și-au bătut joc de ei.

Din declarațiile următoare, consemnate pe cameră în urmă cu puțin timp, se poate reconstitui filmul incidentului.

"De ce ați făcut treaba asta pe banii noștri?" (femeie)
"Suntem tratați mai rău ca animalele, în 2024!" (bărbat)
"Nu ne-au spus nimic. După două ore de stat în picioare, ne-au scos afară din aeroport" (bărbat)
"La toate cele trei linii de securitate ni s-a spus să stăm liniștiți, că avionul nu pleacă fără noi!" (femeie)
"Trebuia să fim la Paris la ora asta. Nu am primit niciun răspuns, ne-au abandonat, l-au lăsat pe domnul director al aeroportului singur, să explice, și au plecat ca hoții!" (bărbat)
"După ce ne-au ținut patru ore pe aeroport, ne-au spus că nu mai sunt zboruri. I-am întrebat de trei ori: 'Ne așteaptă avionul?' și ne-au spus 'Stați liniștiți, nu e niciun risc, avionul nu pleacă fără dumneavoastră'. Și am întrebat de ce nu se deschid porțile vechi. S-au deschis la cinci minute după ce avionul a plecat!" (femeie)

Pasagerii cursei Cluj-Napoca - Paris-Beauvais au fost direcționați către controlul de securitate din aripa nouă, care ar urma să fie deschisă oficial în două săptămâni, în vreme ce aripa veche a fost închisă.

Însă scanerele pentru bagaje nu au funcționat.

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, instalația de alimentare a acestor dispozitive de securitate este subdimensionată, iar scanerele se blochează și trebuie restartate.

Cauza care a dus la scandalul de pe aeroportul din Cluj-Napoca: scanerele de securitate s-au blocat iar controlul bagajelor s-a făcut manual

O altă explicație neconfirmată oficial este că niște muncitori care participă la lucrările de reabilitare a aeroportului ar fi tăiat din greșeală niște cabluri, iar asta a afectat funcționarea dispozitivelor de securitate.

Cert este că, în aceste condiții, controlul de securitate s-a făcut manual, ceea ce a întârziat considerabil accesul pasagerilor la porțile de îmbarcare.

Unele companii aviatice au preferat să aștepte îmbarcarea tuturor, în timp ce altele au ales să respecte orarul și să decoleze, chiar dacă erau încă pasageri care nu s-au îmbarcat.

Indiferent de decizia companiilor aviatice, responsabilitatea pentru întârzierile la controlul de securitate revine aeroportului, arată sursele citate de Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vremea extremă face ravagii în Europa
x close