Antena 3 CNN Actualitate Locale Tramvaiul 5 a deraiat, chiar la inaugurare, în Timișoara

Tramvaiul 5 a deraiat, chiar la inaugurare, în Timișoara

Incidentul s-a petrecut exact în bucla nou-inaugurată de pe bulevardul Bogdăneștilor din Timișoara

tramvai 5 deraiat iaugurare bucla bogdanestilor timisoara
Tramvaiul 5 a deraiat, chiar la inaugurare, în bucla de pe Bogdăneștilor, în Timișoara
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   12:54

Tramvaiul 5 a deraiat vineri, 7 iunie, în jurul orei 19:40, exact în bucla nou-inaugurată de pe bulevardul Bogdăneștilor, chiar la evenimentul de inaugurare anunțat cu mare fast de primarul Dominic Fritz.

„Tramvaiul 5 e din nou pe linii după o așteptare de 7 ani. Se circulă pe Bogdăneștilor. Am reconectat Ronațul cu capătul celălalt al orașului la Pădurea Verde, cu tramvaiul.

Sunt încrezător că tot mai mulți timișoreni din zona Bogdăneștilor - Cetății vor alege tramvaiul atunci când pleacă de acasă. Avem condiții de călătorie mult mai bune: tramvaie noi, infrastructură nouă, stații de așteptare accesibile tuturor.

Lucrările nu s-au terminat, continuăm la Solventul. În viitor, linia de tramvai de pe Bogdăneștilor va continua prin pasajul și podul de la Solventul până la depoul din Dâmbovița și va conecta și mai bine zona Ronaț-Blașcovici de oraș”, a scris primarul Timișoarei, Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

“Astăzi (7 iunie 2024 -n.r.), la ora 18:00, trei tramvaie vor pleca din bucla de pe Calea Bogdăneștilor, pe traseul Bogdăneștilor – Cetății – buclă Torontalului, după care vor parcurge traseul normal. Întrucât lucrările de modernizare a bulevardului nu au fost încă recepționate, iar constructorul mai execută retușuri, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 9:30 și 15:30, traseul liniei 5 va fi deviat de la intersecția Bogdăneștilor – Cetății, spre bucla de pe Calea Torontalului.

În restul zilei dar și în zilele de sâmbătă și duminică, nu se va circula deviat. Totodată, până la recepționare, linia 5 tramvaie este dublată de linia 5 autobuze, care își păstrează programul și traseul”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara, potrivit renasterea.ro.

De menționat este faptul că mai multe persoane care au fost în echipa de coordonare a lucrărilor au insistat să nu se forțeze electoral nota inaugurală, atâta timp cât mai sunt lucrări de făcut, adică ceea ce comunicatorii primăriei numeau “retușuri”, care însă au dus la avarierea a două tramvaie, prin ruperea pantografelor, la probele de la prânz, și la deraierea tramvaiului, spre seară. Din fericire, se pare că nu au fost persoane rănite.

Starea tehnică a tramvaiului deraiat trebuie evaluată de către tehnicienii turci, fiind un vehicul cu tehnică sofisticată și multe componente electronice. Unele surse implicate în proiect au declarat pentru sursa citată că de vină este alinierea greșită a șinelor în faimoasa buclă.

Mai multe echipe ale Societății de transport public Timișoara s-au deplasat la fața locului pentru a stabili cauzele incidentului, dar și pentru a repune tramvaiul pe șine.

×
Subiecte în articol: Timișoara tramvai deraiat
Parteneri
x close