Antena 3 CNN Actualitate Locale Tensiuni între comunitatea LGBTQ+ și susținătorii familiei tradiționale, la Cluj

Tensiuni între comunitatea LGBTQ+ și susținătorii familiei tradiționale, la Cluj

New Project (35)
de Mircea Tătar    |    15 Iun 2024   •   16:01

Sunt tensiuni la Cluj Napoca după ce membrii și simpatizanții LGBTQ+ participă la un marș în centrul orașului în paralel cu Asociația Comunitatea Identitară România.

Membrii și simpatizanții comunității LGBTQ+ au fost așteptați începând cu ora 14:00 în Piața Unirii pentru a participa la Marșul Cluj Pride. Acest marș este organizat ca un moment de solidaritate și afirmare a valorilor comune de toleranță și egalitate. La evenimentul celor care susțin LGBTQ+ participă și Consulul Spaniei și al Franței.

Participanții la Cluj Pride parcurg un traseu în centrul orașului, promovând drepturile și vizibilitatea comunității LGBTQ+. Organizatorii promit o atmosferă vibrantă și plină de energie, cu diverse activități și discursuri menite să încurajeze acceptarea și respectul reciproc. „Marșul Cluj Pride este un prilej de a celebra diversitatea și de a reafirma angajamentul nostru față de o societate incluzivă și egalitară," au declarat organizatorii.

În opoziție, tot sâmbătă, dar de la ora 16:00, în Piața Avram Iancu, Asociația Comunitatea Identitară România organizează Mitingul pentru Familie. Acest eveniment are ca scop susținerea familiei naturale, formată din bărbat, femeie și copii. Organizatorii își îndeamnă susținătorii să iasă în stradă pentru a-și apăra valorile și principiile creștine.

„Vino în stradă alături de noi! Apără-ți familia, apără-ți neamul, apără-ți copiii, apără principiile creștine! Spune nu căsătoriilor între sodomiți și spune nu propagandei sexo-marxiste, ce țintește minorii!", sunt mesajele transmise de Asociația Comunitatea Identitară România.

×
Subiecte în articol: LGBTQ Cluj
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close