Antena 3 CNN Actualitate Locale Singurul Târg anual de upcycling şi-a deschis porţile la Slănic Moldova

Singurul Târg anual de upcycling şi-a deschis porţile la Slănic Moldova

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 10:17 28 Apr 2024 Modificat la 10:17 28 Apr 2024
MixCollage-28-Apr-2024-10-12-AM-4460

Inițiativa este una de salvare a pădurilor prin reciclarea lemnului vechi și transpunerea în elemente de design contemporan, ca manifest împotriva consumerismului și drept exemplu de implicare și inovație în tranziția ecologică.

"De la lansarea lui anul trecut, în aprilie, am înțeles potențialul uriaș pe care acest proiect îl are și cantitățile de mobilier care ajung în groapa de gunoi în România sau la casat sau chiar pe foc. Ne dorim să preluăm cât mai mult din acest mobilier.", spune  Alina Georgiana Teodorescu, organizator al evenimentului.

Evenimentul se desfășoară la Centrala Artelor In Context, se afla la a doua ediție, iar organizatorii asteapta mulți turiști români dar și străini.

Anul acesta, activitatea echipei de proiect s-a concentrat pe recondiționarea scaunelor, ca omagiu adus celei mai complexe piese de mobilier, dar și cea cu potențialul cel mai mare de impact creativ și educațional. Scaunele upcycled de la Centrală pot deveni, prin colaborările cu segmentul HORECA, ambasadoarele tranziției către un stil de viață sustenabil.



"Conceptul de upcycling, în fond, are în vedere recondiționarea unor peste de mobilier mai vechi din gospodăriile oamenilor, care trebuie puse în valoare. Am senzatia ca că decât să stea în poduri, să se ducă praful pe ele, să nu își găsească o autoritate practică, ele pot fi recondiționate." explică unul dintre participanţii la târg.

"Am venit aici ca să fac voluntariat pentru că mi se pare una dintre cele mai ok asociații din zonă. Am spus că - de ce nu? - dacă tot am ieșit să fac ceva, să mă simt bine și să mai și câștig înapoi niște experiența", declară şi unul dintre voluntarii proiectului.

Evenimentul este organizat de Asociația de Artă In Context și finanțat prin programul de granturi nerambursabile multianuale Comunitățile Pădurii de Mâine, oferit de Fundația Pădurea de Mâine comunităților forestiere pentru dezvoltare durabilă, educație și conștientizare a importanței protejării pădurilor în contextul schimbărilor climatice.

 

×
TOP articole
x close