Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr polițist din Satu Mare, în vârstă de 25 de ani, vrea să iasă la pensie, după doar 5 ani de activitate | Precizările Inspectoratului Judeţean de Poliţie

Un tânăr polițist din Satu Mare, în vârstă de 25 de ani, vrea să iasă la pensie, după doar 5 ani de activitate | Precizările Inspectoratului Judeţean de Poliţie

Un polițist, în vârstă de 25 de ani, din Satu Mare vrea să se pensioneze după doar cinci ani de activitate. Agentul, care fost prins in iulie 2023 conducând sub influența drogurilor, susține că e stresat de munca de polițist.

de Andreea Borboros    |    31 Mai 2024   •   14:28

Primul gând de pensionare i-a trecut prin minte agentului de poliție în vârstă de 25 de ani, în vara anului trecut, atunci când a fost oprit în trafic chiar de către colegii săi.

A fost testat cu aparatul drugtest, iar acesta a indicat faptul că polițistul se urcase la volan, deși consumase substanțe interzise.

Polițistul a prezentat superiorilor săi o dovadă prin care era atestat faptul că acesta nu era apt de muncă pentru 8 ore, ci doar pentru 4 ore.

Ulterior, după ce pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, polițistul de 25 de ani și-a informat superiorii, mai exact pe șefii Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, asupra faptului că vrea să se pensioneze.

Trebuie menționat faptul că agentul de poliție lucra la Serviciul de Acțiuni Speciale, loc unde și-a desfășurat activitatea vreme de 5 ani. Rămâne însă de văzut acum dacă cei responsabili vor aproba dosarul lui de pensionare.

Asta pentru că motivele invocate de agentul de poliție sunt acelea că este foarte stresat de munca de polițist, iar sistemul face presiune asupra lui, astfel încât starea sa de sănătate se înrăutățește de la o zi la alta.

”În cursul lunii februarie a.c., un cadru al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, ca urmare a clasării medicale inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliție, conform deciziei medicale emisă de către unitatea medicală. Dosarul de pensionare al cadrului se află în analiză, în vederea stabilirii dreptului la pensie”, a transmis, joi, Poliția Satu Mare.

Precizare IPJ Satu Mare

Update 19:15 În urma informațiilor vehiculate în spațiul public, cu privire un „pensionar special la 25 de ani - a stat 5 ani în poliție și a ieșit cu o pensie specială de 3.000 lei/lună”, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare este abilitat să comunice următoarele:

Până la acest moment, pentru persoana în cauză nu s-a stabilit dreptul la pensie.

De asemenea, aceasta și-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, începând cu data de 21.02.2024.

Astfel, în acest moment, dosarul de pensionare al celui în cauză se află în analiză, în vederea stabilirii dacă acesta va beneficia de pensie de invaliditate, ca urmare a clasării de către comisia medicală de expertiză „inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliție în timp de pace, apt limitat la război și încadrare în gradul III (trei) de invaliditate”. 

Totodată, precizăm că eventuala pensie de invaliditate nu reprezintă pensie de serviciu.

×
Subiecte în articol: politist Satu Mare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Salariul minim crește la 3.700 de lei. Câți bani primesc angajații, de azi
x close