Antena 3 CNN Actualitate Locale Studentul din Constanța care și-a incendiat profesorul a fost reținut pentru tentativă de omor

Studentul din Constanța care și-a incendiat profesorul a fost reținut pentru tentativă de omor

Studentul din Constanța care și-a incendiat profesorul a fost reținut pentru tentativă de omor
Studentul de 21 de ani din Constanța care și-a incendiat profesorul. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    27 Iun 2024   •   22:44

Studentul care joi şi-a incendiat profesorul, fiind nemulţumit de nota pe care acesta i-a dat-o la un examen, a fost reţinut pentru tentativă de omor, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, potrivit Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa efectuează cercetări într-o cauză penală, aflată în urmărire penală proprie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. De asemenea, în prezenta cauză, actele de urmărire penală au fost efectuate, prin delegare, şi de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Constanţa.

"Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 27 iunie a.c., un student, nemulţumit de nota obţinută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. Bărbatul de 21 de ani a fost condus pentru audieri şi pentru continuarea cercetărilor, iar în cursul acestei zile, în baza probatoriului administrat, a fost reţinut de procurorul de caz pentru o perioadă de 24 de ore", se arată în comunicat.

Ulterior, tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa. El va fi prezentat, vineri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

"Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul dosarului penal întocmit", se menţionează în comunicat.

Joi, un student la Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii Ovidius din Constanţa, a aruncat spirt peste un profesor, în vârstă de 70 de ani şi i-a dat foc folosind o brichetă, din cauza notei pe care acesta i-a dat-o la un examen. Victima a fost rănită la un picior.

Când a fost dus de poliţişti la sediul IPJ, pentru audieri, studentul i-a înjurat pe ziariştii care au încercat să-i adreseze întrebări referitor la cele petrecute.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Modificări Codul Rutier 2024. Șoferii care au băut pot cere retestarea
x close