Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că au depistat Stafilococ auriu în piureul de cartofi servit la pensiunea din Păltiniş unde a apărut în 10 august un episod de toxiinfecţie alimentară, patru copii ajungând la spital.
Restul probelor au fost conforme, dar unitatea a fost amendată pentru deficienţe igienico-sanitare în blocul alimentar.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către reprezentanţii DSP Sibiu, din probele biologice recoltate de la copiii prezentaţi în Compartientul de Primire a Urgenţelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu în data de 10 august s-a identificat la unul dintre pacienţi Stafilococ aureu.
Unitatea respectivă a fost amendată de către Serviciul Control în Sănătate Publică pentru deficienţe igienico-sanitare în blocul alimentar.
Patru copii cazaţi la o pensiune din Păltiniş au fost transportaţi, în 10 august, la Compartimentul de Primire a Urgenţelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu cu simptome de toxiinfecţie alimentară cu „alură stafilococică”. Cei patru bolnavi făceau parte dintr-un grup de 26 de copii şi patru însoţitori din judeţul Argeş, care au fost cazaţi din 6 august la pensiunea respectivă.