Antena 3 CNN Actualitate Locale Un nou spital se va construi în Tecuci. Investiția este de 39 de milioane de euro

Un nou spital se va construi în Tecuci. Investiția este de 39 de milioane de euro

Se construieşte un nou spital la Tecuci, o unitate medicală modernă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Actuala clădire principală a Spitalului Municipal "Anton Cincu" are peste 120 de ani vechime și nu mai corespunde normelor tehnice și sanitare actuale. Noua clădire va avea saloane moderne cu două paturi, săli noi de operații, dar şi secţii medicale esenţiale pacienţilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2024   •   17:12

Noua clădire va avea peste 10.000 de mp suprafață desfășurată. Valoarea totală a investiției este de 192.252.467 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Județean Galați.

”Astăzi este realitate, dragi prieteni. Acest spital are finanțarea asigurată”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Actualul spital municipal ”Anton Cincu” avea o vechime de peste 120 de ani și nu mai corespundea normelor tehnice și sanitare actuale.

În noua clădire, saloanele vor avea câte două paturi și toaletă proprie, iar la fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat.

”Va fi dotat și cu aparatură nouă de imagistică, cu RMN, cu CT, gândiți-vă că, până acum câteva luni, spitalul din Tecuci nu avea un computer tomograf. Acum va avea aparatură de ultimă generație, așa cum au și spitalele din București sau cum au și spitalele din afară”, a mai declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Claudiu Sorin Gavril, candidatul PSD la Primăria Tecuci, dă asigurări că lucrările vor fi finalizate în timp util.

”Politicienii au promis acest spital la Tecuci. Uitați că se lucrează în spatele nostru. În doi ani, poate doi ani și jumătate, acest spital va fi gata”, a declarat Claudiu Sorin Gavril – candidat PSD Primăria Tecuci.

În noul spital, vor funcționa secţii esenţiale pentru pacienţi precum radiologie, ortopedie, chirurgie, ATI sau medicină internă.

×
Subiecte în articol: spital tecuci
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close