Antena 3 CNN Actualitate Locale Un nou spital municipal de oncologie și cardiologie va fi construit la Constanța

Un nou spital municipal de oncologie și cardiologie va fi construit la Constanța

Primarul Vergil Chițac, care candidează pentru un nou mandat din partea PNL la Primăria Constanța, a anunțat publicarea documentației de licitație pentru construcția Spitalului Municipal cu dublă specializare, Oncologie și Cardiologie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2024   •   09:23

Finanțarea este asigurată preponderent prin PNRR, iar din valoarea totală a proiectului de peste 800 de milioane de lei, au fost licitate lucrări de construcție de 250 de milioane de lei.

"Un spital nou-nouț de oncologie și cardiologie la Constanța reprezintă un mare vis al constănțenilor. Un vis refuzat decenii la rând. Mai bine spus, o nevoie urgentă care, din păcate, a așteptat 30 de ani să fie îndeplinită", a scris primarul Vergil Chițac pe o rețea de socializare.

Licitația pentru lucrările de construcție la noul spital a intrat în Sistemul de Achiziții Publice, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Din documentație reiese că numărul de paturi a crescut de la 104 cât au fost anunțate în proiectul inițial, la 126, iar 10 sunt de Terapie Intensivă.

Spitalul este organizat pe 7 niveluri, inclusiv parter și mezanin. Suprafața construită desfășurată depășește 21.000 de mp, în timp ce suprafața totală a terenului pus la dispoziție pentru spital este de peste 35.000 mp.

Structura de organizare și echipamente a spitalului cuprinde inclusiv o zonă de medicină nucleară PET-C.T.

Pentru pacienții cu afecțiuni oncologice va exista o zonă de radioterapie cu două buncăre, zonă de planning fizicieni și dotare terapie intensive.

Noul spital din Constanța, finanțat prin PNRR, urmează să devină funcţiional cel mai târziu în 2026.
 

×
Subiecte în articol: spital Constanța
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close