Antena 3 CNN Actualitate Locale Spitalul Mobil de la Lețcani se va închide

Spitalul Mobil de la Lețcani se va închide

Spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, judeţul Iaşi, cel mai mare din țară, se va închide, deoarece nu mai sunt pacienți care să necesite internare.

spital-modular-letcani
spital modular letcani Sursa foto: Facebook/ MApN
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2022   •   14:21

Inaugurat în luna octombrie a anului 2020, Spitalul Mobil de la Leţcani va fi închis.

Unitatea medicală a fost deschisă în timpul pandemiei de COVID-19, însă a fost închisă de mai multe ori, unul dintre motive fiind tocmai frigul din saloane.

Din ce cauză se închide Spitalul Mobil de la Lețcani

În contextul în care în ultimele zile la nivel național și local există o scădere a numărului de cazuri de persoane infectate de COVID-19, sau de persoane care ajung la Terapie Intensivă, Spitalul Mobil de la Lețcani se va închide, scriu jurnaliştii de la bzi.ro

În acest moment, în  unitatea medicală mobilă mai sunt internate trei persoane la Terapie Intensivă. Persoanele vor fi transferate în alte unități de profil din Iași.

În aceste condiții, Spitalul Mobil Lețcani va intra într-un proces de igienizare și se va închide.

Spitalul modular COVID-19 de la Lețcani, cel mai mare din țară

Format din 100 de containere, unitatea mobilă de la Lețcani este cel mai mare de acest tip din țară. Containerele au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an şi jumătate, pentru suma de 13 milioane de euro.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost deschis în luna octombrie 2020. În luna ianuarie 2021 a fost închis pentru "lucrări de igienizare şi dezinfecţie".

Inițial, s-a anunțat că spitalul va fi închis pentru câteva zile, timp în care au fost realizate lucrările de sterilizare și dezinfecție, a rămas închis timp de 8 luni.

×
Subiecte în articol: Lețcani spital mobil
Cele mai noi știri
Parteneri
x close