Antena 3 CNN Actualitate Şoferul de autobuz din Constanţa care a spulberat o femeie a ieşit pozitiv la opioide

Şoferul de autobuz din Constanţa care a spulberat o femeie a ieşit pozitiv la opioide

sofer opioide antena 3 cnn
Femeia de 77 de ani doar ce coborâse din autobuz și a încercat să traverseze prin fața acestuia, deși în zonă nu era trecere de pietoni. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Buzoianu    |    05 Aug 2024   •   11:23

Şoferul de autobuz din Constanţa care a accidentat mortal duminica dimineaţă o femeie care traversa prin loc nepermis a ieşit pozitiv la opioide. 

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că urmează un tratament.

Femeia în vârstă de 77 de ani doar ce coborâse din autobuz și a încercat să traverseze fix prin fața acestuia, deși în zona respectivă nu era o trecere de pietoni. 

În momentul în care autobuzul s-a pus în mișcare, femeia a fost surprinsă și accidentată mortal.

Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut sa o salveze pe femeie. 

Şoferul vinovat a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

„Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat de 63 de ani ar fi condus un autobuz și ar fi accidentat o femeie de 77 de ani. În urma accidentului rutier, femeia a decedat. 

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, a declarat Olimpia Ceara, purtător de cuvânt la IPJ Constanţa.

Există mai multe categorii de medicamente al căror consum poate pozitiva testele antidrog, aşa că ar fi bine ca persoana care le consumă să se informeze dacă are sau nu voie să conducă.

„Sunt două categorii de medicamente: cele care se iau pe bază de prescripție medicală și aici, de regulă, medicul curant informează persoana în cauză să nu conducă autoturismul. 

Şi sunt acele medicamente OPC-uri care se iau fără prescripție medicală și care conțin substanțe opioide, de regulă codeină”, explică Cristian Oprișan, specialist antidrog.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close