Antena 3 CNN Actualitate Locale ”A doua Înviere” sau ”Învierea Mică”, în prima zi de Paști. Ce reprezintă Vecernia din Duminica Paștelui | Imagini cu turiştii din Maramureş

”A doua Înviere” sau ”Învierea Mică”, în prima zi de Paști. Ce reprezintă Vecernia din Duminica Paștelui | Imagini cu turiştii din Maramureş

Cristi Popovici
1 minut de citit Publicat la 16:57 16 Apr 2023 Modificat la 17:04 16 Apr 2023

Frumoasa slujbă de seară sau Vecernia este un prilej prin care aducem lui Dumnezeu mulțumire pentru ziua care trecut și, totodată, îi cerem ajutorul pentru trecerea în pace a nopții care se apropie, așa cum afirma cândva și Sfântul Simeon al Tesalonicului.

În cadrul acestei slujbe, prin citirea Sfintei Evanghelii, Mântuitorul Iisus Hristos cheamă toate neamurile la Înviere, la împărtăşirea de bunătăţile din Împărăţia lui Dumnezeu.

Imagini cu turiștii din Maramureș la slujba Vecerniei

Suntem în Oncești, județul Maramureș. Cu toţii, femei, bărbați, bătrâni, copii sunt îmbrăcați tradițional. Toată lumea și-a luat țolul de sărbătoare și a venit la biserică, iar acum primește binecuvântarea părintelui.

Oamenii sunt miruiți, urmând apoi să se întoarcă fiecare către gospodăria sa pentru a se așeza din nou la masă și a petrece. Maramureșul este o zonă plină de tradiții, unde paștele are o semnificație specială. Aici, obiceiurile sunt păstrate din cele mai vechi timpuri, iar gazdele zonei primesc cu mare bucurie și turiștii care vin din toate colțurile țării.

Costumele tradiționale sunt purtate cu mândrie de toată lumea la biserică, iar creștinii care participă la Vecernie sunt îmbrăcați tradițional, fie ei localnici, fie turiști care nu fac parte din comunitate.

Gazdele se ocupă de fiecare dintre aceștia și le oferă costume populare de la mic până la cel mai mare și tot în această zi se renunță la hainele sobre, se aleg cele mai deschise culori.

×
x close