Antena 3 CNN Actualitate Locale Arafat, despre explozia de la Dedeman Botoşani: Persoanele rănite sunt cu arsuri grad unu și doi. Pompierii continuă căutările în magazin

Arafat, despre explozia de la Dedeman Botoşani: Persoanele rănite sunt cu arsuri grad unu și doi. Pompierii continuă căutările în magazin

Șeful DSU spune că pompierii continuă căutările printre ruinele magazinului care a sărit în aer vineri dimineață

Arafat, despre explozia de la Dedeman Botoşani: Persoanele rănite sunt cu arsuri grad unu și doi. Pompierii continuă căutările în magazin
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   11:41

"A fost activat planul roșu de intervenție de la început. Suntem deci într-o totală monitorizare la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu colegii de la Sănătate. În acest moment, informațiile pe care vi le spun sunt în dinamică. Au fost evacuate peste 100 de persoane din magazin.

Ultima informație a noastră indică de 10 persoane rănite, toate conștiente, fără niciun deces. Persoanele rănite sunt cu arsuri grad unu și doi și cu alte leziuni traumatice. Din cauza exploziei, au fost mobilizate două elicoptere, pe lângă echipajele terestre de la Ambulanță și de la SMURD Botoșani: elicopterul de la Iași și elicopterul de la Galați.

În același timp, la București sunt puse în așteptare un avion medicalizat și un elicopter Black Hawk cu o capacitate de transport de patru persoane, în cazul în care va trebui să fie cineva transportat către București.

Din ce știu, cel puțin una din persoanele care au fost rănite va pleca la Iași cu elicopterul, iar situația, cum am zis, este în dinamică. Echipele de la pompieri continuă căutările în magazin.

Raed Arafat: În acest moment suntem concentrați pe salvarea de vieți. Celelalte aspecte le vom evalua ulterior

Intrarea în magazin a fost restricționată, pentru că trebuie evaluată, după explozie, structură clădirii. Așa că jandarmii au izolat zona și nu se mai pot intra decât echipele de salvatori.

Situația este sub control. Planul roșu rămâne activat până la momentul în care se consideră că nu mai este nevoie de mai multe echipaje medicale la fața locului și, bineînțeles, colegii vor comunica în continuu cum evoluează situația (planul roșul a fost anulat la ora 12:30, după ce pompierii au căutat timp de două ore printre dărâmături, fără a găsi alte victime, n.r.)

Informațiile arată că s-a produs o explozie la centrala de gaz. Mai multe date legat de ce s-a întâmplat acolo nu pot să vă spun. Mai e o informație, că toți cei răniți ar fi angajați ai magazinului.

La acest moment, toate forțele sunt concentrate de salvarea vieții, până suntem convinși că nu mai sunt alte victime și că răniții sunt transportați acolo unde trebuie. După asta, se vor evalua toate celelalte aspecte", a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Subiectele la Matematică şi Istorie, de la BAC 2024, au ajuns pe internet
x close