Antena 3 CNN Actualitate Locale Situație dramatică în Vâlcea! Oameni evacuați din cauza unei alunecări de teren

Situație dramatică în Vâlcea! Oameni evacuați din cauza unei alunecări de teren

o_1bhk333sd1mfj1qf763fv7415nb8.jpg
Foto: captură Antena 3
02 Iun 2017   •   12:11

Mai multe familii din localitatea vâlceană Alunu au fost evacuate din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Decizia a fost luată joi de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alunu, dat fiind pericolul iminent de pătrundere a masei de pământ în incinta unei gospodarii din zonă cât și distanța foarte mică până la drumul județean 605 C.

„Alunecarea de teren a mai avansat și pentru siguranța cetățenilor, domnul prefect a emis ordinul de evacuare. S-a început procedura de evacuare, de ieri am evacuat bunuri, animale, oameni, iar astăzi se evacuează și din bunurile care pot fi recuperate”, a declarat Cristian Birarut, primar localitatea Alunu.

Întrebat dacă a informat oamenii din timp că există acest risc și că ar trebui să se multe, primarul a răspuns că a făcut acest lucru, iar ei au fost de acord.

„Da și au acceptat acest lucru pentru că oamenii văd realitatea și le e frică să stea cu pericolul în spatele lor tot timpul, să nu poată să doarmă”, a precizat primarul.

Pentru încetinirea deplasării maselor de pământ pe traiectoria de deplasare a acestora au fost construiți trei pinteni de blocaj.

 

Vâlcea: Oameni evacuați din cauza unei alunecări de teren

×
Subiecte în articol: alunecare de teren Valcea
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close