Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea Teatrului de Vară din Mamaia: Simbolul litoralului românesc a ajuns o ruină. Consiliul Județean dă asigurări: „Va intra în reabilitare, în lunile următoare”

Povestea Teatrului de Vară din Mamaia: Simbolul litoralului românesc a ajuns o ruină. Consiliul Județean dă asigurări: „Va intra în reabilitare, în lunile următoare”

teatrul de vara mamaia
Teatrul de Vară din Mamaia, rămas în paragină. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    Cătălina Smereca    |    12 Iul 2024   •   19:18

Teatrele de vară de pe litoralul românesc s-au transformat în ruine. Dacă pe vremuri acolo se lansau cariere şi se forma o nouă generaţie de actori, acum mai cresc doar buruienile. De zeci de ani autorităţile promit investiţii, dar acestea nu s-au făcut.

Simbolul litoralului românesc a devenit o ruină. Teatrul de vară din Mamaia este acum o groapă de gunoi şi un focar de infecţie pentru turişti. De mai bine de 10 ani nu s-a mai făcut niciun fel de investiţie deşi reabilitarea acestuia a fost promisă de mai multe ori.

Acum se face o nouă încercare, iar scena pe care s-au lansat nume mari ale muzicii şi teatrului românesc ar putea reveni la viaţă.

Încrepând din anul 1963, timp de jumătate de secol, Teatrul de Vară din Mamaia reprezenta etalonul litoralului. Vacanţa fiecărui român includea şi partidiparea la cel puţin un spectacol. Tot aici, era locul de întâlnire al cântăreţilor şi actorilor de comedie din întreaga ţară. Acum însă, Teatrul de Vară s-a transformat într-o groapă de gunoi.

Din anul 2013, aici nu s-a mai ținut niciun spectacol distrus și cu lacătul pe porți, teatrul unde s-au lansat nume mari ale scenei românești a ajuns acum să fie de fapt o toaletă publică pe lângă care trec toți turiștii care vor să meargă la plajă. 

Consiliul Judeţean Constanţa a alocat, acum un an, peste 15 milioane de lei pentru renovarea clădirii. Nimic nu s-a schimbat, însă.

„Este un proiect care din păcate l-am scos la licitații de foarte multe ori. N-au venit participanți la licitația de anul acesta. Teatru de vară va rămâne, pentru că el trebuie să fie reabilitat. El va intra în lunile următoare în reabilitare și cred că într-un an de zile va redeveni zona respectivă în zona de spectacole.

Am identificat sursele de finanțare, axele de finanțare și atunci avem și proiectele de reabilitare, documentele de actualizare a planurilor de investiții. Totul este ține de respectarea procedurilor de licitație.”, spune Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța. 

Pentru reabilitarea teatrului este nevoie de peste 32 de milioane de lei, iar durata lucrărilor se va întânde pe aproape 2 ani.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close