Antena 3 CNN Actualitate Locale Șeful IPJ Cluj și trei polițiști de la Rutieră au fost plasați sub control judiciar

Șeful IPJ Cluj și trei polițiști de la Rutieră au fost plasați sub control judiciar

politie
Șeful IPJ Cluj și trei polițiști de la Rutieră au fost plasați sub control judiciar
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2024   •   15:35

Șeful IPJ Cluj, chestorul de poliție Mihai Rus, și trei polițiști de la Rutieră au fost puși sub control judiciar, după ce, luni, au fost reținuți pentru abuz în serviciu și fals în declarații.

Procurorii DNA Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de luni, a șefului IPJ Cluj, Mihai Rus, și a polițiștilor Rotar Aurelian Mircea, Paşca Ioan-Raul și Mureşan Cătălin-Claudiu.

Practic, pe 29 aprilie 2024, Rus ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și suspecții Mureşan Cătălin-Claudiu și Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

Rus și ceilalți polițiști cercetați ar fi stabilit o modalitate prin care șoferului să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale. Concret, în urma discuțiilor purtate s-ar fi hotărât ca Rus să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Paşca Ioan-Raul, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție.

De asemenea, s-ar mai fi stabilit ca Rus să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliție Paşca Ioan-Raul în contextul de mai sus. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. În cazul celor patru s-a dispus controlul judiciar.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultatele la Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate
x close