Antena 3 CNN Actualitate Locale Șeful firmei de catering acuză o conspirație după ce 115 copii au ajuns la spital în Mehedinți: Ne-a făcut rău intenționat

Șeful firmei de catering acuză o conspirație după ce 115 copii au ajuns la spital în Mehedinți: Ne-a făcut rău intenționat

copii toxiinfectie alimentara mehedinti
Managerul restaurantului spune că suspectează că cineva ar fi încercat să facă rău intenționat firmei. Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    20 Sep 2024   •   13:13

Managerul firmei de catering care a livrat mâncarea în școlile din cele patru localități din Mehedinţi susține că cineva ar fi fabricat întreaga poveste. Deși 118 copii și adulți au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, managerul spune că şi angajații firmei sale au mâncat acelaşi lucru şi nu au păţit nimic. Firma a fost închisă și amendată cu 22.000 de lei in urma controalelor, iar DSP a luat probe şi așteaptă acum rezultatele.

„Ca urmare a controlului efectuat la unitatea de alimentație publica-tip catering, au fost aplicate 2 sancțiunii contravenționale conform HG 984 modificat și completat ca urmare a nerespectării condițiilor de etichetare și depozitare a produsului finit, în valoare totala de 22.000 Lei precum și suspendarea activității pana la remedierea deficientelor.

S-au prelevat probe din mâncarea consumata - contraprobe păstrate de operator în vederea determinării Listeria monocitogenes și Salmonella”, a transmis DSP.

Managerul restaurantului spune că suspectează că cineva ar fi încercat să facă rău intenționat firmei.

„Suspectăm că este cineva care a vrut să ne facă rău intenționat și de asta așteptăm rezultatele analizelor. Ne gândim și noi pentru că nu s-a mai întâmplat niciodată și avem mare grijă mai ales că alimentăm și la școli, e o alimentație publică și ne dăm toate eforturile să fie totul bine”, a declarat managerul firmei de catering, Răzvan Caruntu.

Acesta spune că din mâncarea pe care le-au servit-o copiilor la școală a mâncat și personalul restaurantului și nimeni nu a făcut toxiinfecție alimentară.

„Cam tot personalul care a fost ieri de serviciu a mâncat această mâncare și la noi nu a fost această problemă chiar la nimeni. S-au luat toate probele, tot ce s-a cerut de autorități le-am pus la dispoziție. Așteptăm și noi analizele, cred că toată lumea așteaptă să găsim vinovații”, a mai spus managerul.

În unitățile medicale din județele Mehedinți și Dolj s-au prezentat pentru evaluare medicală și acordarea tratamentului corespunzător, un număr total de 118 persoane.

La Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 104 persoane (102 copii și 2 adulți). Dintre acestea, au fost internate 10 persoane (8 copii și 2 adulți). În cursul zilei de astăzi vor fi externați 9 pacienți, unul dintre copii va rămâne sub supraveghere medicală în secția de Diabet și boli de nutriție.

La Spitalul de Boli Infecțioase Craiova s-au prezentat 7 persoane (6 minori și 1 adult) cu forme ușoare și medii ale bolii. Acestea au rămas sub supraveghere medicală.

La Spitalul Municipal Băilești s-au prezentat 7 persoane (minori) cu forme ușoare și medii ale bolii. Pacienții vor fi externați în cursul zilei de astăzi.

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close