Sindicaliştii susţin că Alina Gheorghişor ar avea legături de familie cu membri ai unei reţele infracţionale care se ocupă cu trafic de persoane, sclavie şi prostituţie.
Sindicaliştii îi cer ministrului să ia măsuri şi pentru anularea unei majorări salariale semnificative de care fosta directoare de la Giurgiu ar beneficia, în urma deciziei şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
”În data de 03.01.2023, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a revocat-o din funcţie pe directoarea Penitenciarului Giurgiu, Alina Gheorghişor, acuzată că ar avea în anturajul său membri ai unei reţele infracţionale (trafic de persoane, sclavie şi prostituţie), cu care şi-a făcut numeroase concedii de odihnă.
La începutul lunii noiembrie 2022, comisarul şef de poliţie penitenciară Alina Gheorghişor a fost numită la conducerea Penitenciarului Giurgiu, de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), comisar şef de poliţie penitenciară Dan Halchin, fără acordul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că decizia ministrului Justiţiei de a o demite de la conducerea Penitenciarului Giurgiu pe Alina Gheorghişor a fost accelerată de faptul că, în data de 22.12.2022, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), comisar şef de poliţie penitenciară Dan Halchin, cu încălcarea cadrului legal în materie, a acordat directoarei cu probitate morală scăzută o majorare cu 50% a salariului de bază”, se arată într-un comunicat transmis marţi seară, de către sindicaliştii din ANP.
FSANP consideră ”ilegală şi abuzivă” decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor de a majora salariul directoarei de la penitenciarul din Giurgiu, arătând că această decizie ”a stârnit revolta organizaţiilor sindicale prezente în cadrul şedinţei, dar şi indignarea tuturor poliţiştilor de penitenciare oneşti din sistem”.