Antena 3 CNN Actualitate Educație Se deschide primul campus pentru învăţământ dual din ţară. În total, vor fi construite 29 de centre, cu finanţare prin PNRR

Se deschide primul campus pentru învăţământ dual din ţară. În total, vor fi construite 29 de centre, cu finanţare prin PNRR

ligia deca hepta
Ligia Deca participă la deschiderea primului campus pentru învăţământ dual din ţară. Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto
de Milena Niță    |    10 Sep 2024   •   09:09

Primul campus pentru învăţământ dual din România va fi deschis marţi la Oradea, unde va fi prezent şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, investiţia fiind făcută din fonduri europene.

Campusul dual de la Oradea a fost şi subiectul primului contract semnat pentru finanţarea unui proiect de acest tip cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În total, vor fi construite 29 de campusuri regionale pentru învăţământ dual în toată ţara, cu finanţare prin PNRR, precizează Ministerul Educaţiei.

„Campusurile pentru învăţământ dual sunt angajamente pentru educaţie de calitate, într-un parteneriat între şcoală şi operatori economici. 

Aici, elevii din colegiile şi liceele tehnice vor avea şansa să studieze în săli de clasă moderne, să participe la activităţi în ateliere de practică dotate corespunzător, vor beneficia de o bursă primită din partea autorităţii locale, pe lângă cea primită din fonduri publice, şi de o masă de prânz gratuită. 

Toate aceste facilităţi contribuie la crearea de oportunităţi reale, la dobândirea de competenţe reale, în acord cu nevoile operatorilor economici, implicaţi direct în designul programelor de studiu şi formarea acestor competenţe”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministrul Educaţiei va participa, apoi, la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.

 

 

 

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close