Antena 3 CNN Actualitate Locale Schimbări majore pe mai multe linii de tramvai și autobuz, în nordul Bucureștiului, din cauza lucrărilor la Magistrala M6 de metrou

Schimbări majore pe mai multe linii de tramvai și autobuz, în nordul Bucureștiului, din cauza lucrărilor la Magistrala M6 de metrou

New Project-5097
de Mia Lungu    |    26 Aug 2024   •   15:04

Mai multe linii de transport în comun au fost reconfigurate în București, în contextul lucrărilor la Magistrala 6 de metrou, care vor asigura legătura dintre Capitală şi Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" - Otopeni, informează primarul Nicuşor Dan.

Astfel, până la finalizarea investiţiei, liniile de tramvai 3, 24 şi 45 vor fi suspendate, scrie edilul general, pe Facebook.

Totodată, a fost înfiinţată linia de tramvai 42, care asigură legătura între terminalele "Vasile Pârvan" şi "Piaţa Presei", pe traseul: "Vasile Pârvan", Calea Plevnei, Str. Sf. Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Grigore Cobălcescu, Str. Berzei, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Clăbucet, Str. Aviator Popişteanu, Bd. Expoziţiei, "Piaţa Presei", cu întoarcere pe Bd. Expoziţiei, Str. Aviator Popişteanu, Str. Dornei, Str. Puţul lui Crăciun, Bd. Ion Mihalache, Piaţa Victoriei, Str. Buzeşti, Str. Berzei, Calea Plevnei, "Vasile Pârvan".

A fost înfiinţată linia de tramvai 53, între "Mezeş" şi "Cartier Dămăroaia", pe traseul: "Mezeş", Şos. Chitilei, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, "Cartier Dămăroaia" şi retur.

Traseele liniilor de troleibuz 86 şi 97 au fost scurtate, iar vehiculele întorc la Clăbucet, în loc de "Dridu", respectiv, "Străuleşti".

A fost înfiinţată linia de troleibuz 95, care asigură legătura între Cartierul Pajura (de la capătul "Dridu") şi Străuleşti. Astfel, fostul traseu al liniei 97 între Străuleşti şi Clăbucet este asigurat de linia 95 şi de trenurile Magistralei 4 de metrou.

Porţiunea cuprinsă între "Dridu" şi Clăbucet, pe care nu mai circulă troleibuzele liniei 86, este acoperită de autobuzele liniei navetă 686.

Linia 476 este modificată şi funcţionează pe traseul de bază de la "Pasaj CFR Chitila" până la Mezeş, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd. Laminorului, Bd. Bucureştii Noi, până la terminalul "Străuleşti".

Linia de noapte N113 funcţionează pe un traseu modificat între terminalele "Piaţa Unirii 2" şi "Mezeş".

Linia de noapte N117 funcţionează între "Piaţa Unirii 2" şi "Străuleşti".

Totodată, în zona reorganizată, au fost înfiinţate trei staţii noi, şi anume: "Carpaţi" (amplasată pe Str. Carpaţi), "Caransebeş" (amplasată pe Str. Caransebeş) şi "Soveja" (amplasată pe Str. Aviator Popişteanu). 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close