Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal în Giurgiu: mascații și jandarmii i-au alungat cu gaze lacrimogene pe localnicii furioși după închiderea unei străzi

Scandal în Giurgiu: mascații și jandarmii i-au alungat cu gaze lacrimogene pe localnicii furioși după închiderea unei străzi

Autoritățile din Mihăilești au intervenit în forță, în urma conflictului între Primărie și cetățeni

Scandal în Giurgiu: mascații și jandarmii i-au alungat cu gaze lacrimogene pe localnicii furioși după închiderea unei străzi
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   12:41

Incidentul s-a petrecut vineri dimineața, în localitatea Mihăilești din județul Giurgiu.

Mai mulți oameni s-au adunat pentru a împiedica o operațiune a administrației locale, care a hotărât închiderea unei străzi.

Reprezentanții primăriei au chemat jandarmii pentru a-i îndepărta pe protestatari.

În imaginile difuzate de Antena 3 CNN se vede cum unul dintre jandarmi deschide robinetul unei butelii de gaze lacrimogene și îl îndreaptă spre cei care protestau. 

Aceștia se îndepărtează tușind și înjurând.

La scenă au asistat și copii, relatează sursa citată.

Poliția, despre incidentul de la Mihăilești: persoanele din zonă au devenit recalcitrante

"La data de 7 iunie a.c., ora 09.26, Poliția orașului Mihăilești a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că are un conflict cu reprezentanții unei instituții publice, care vor să închidă o stradă.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele cercetări a reieșit faptul că lucrătorii instituției ar fi montat o plasă, care bloca accesul unei alei.

Ulterior, a fost primit un alt apel de la un angajat al instituției, care a sesizat faptul că angajații acesteia nu sunt lăsați de către mai mulți cetățeni să execute o lucrare.

La fața locului au fost direcționate echipaje de poliție din cadrul Poliției orașului Mihăilești, iar în urma cercetării la fața locului, în zonă s-au strâns mai multe persoane, care au devenit recalcitrante.

A fost solicitat sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în vederea aplanării conflictului.

În cadrul intervenției, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au folosit pulverizatorul cu substanță iritant-lacrimogenă.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul de intervenție al polițiștilor prezenți la fața locului", se spune în comunicatul Poliției din Mihăilești.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Axios: Cine e „oligarhia conducătoare” care ar putea decide soarta lui Biden
x close