Antena 3 CNN Actualitate Locale O doctoriță radiolog de la Spitalul Județean din Oradea este cercetată disciplinar, după ce colegii s-au plâns că îi hărțuiește sexual. Femeia ar fi pus și diagnostice greșite la câțiva pacienți

O doctoriță radiolog de la Spitalul Județean din Oradea este cercetată disciplinar, după ce colegii s-au plâns că îi hărțuiește sexual. Femeia ar fi pus și diagnostice greșite la câțiva pacienți

O doctoriță radiolog de la Spitalul Județean din Oradea este cercetată disciplinar, după ce colegii s-au plâns că îi hărțuiește sexual. Femeia ar fi pus și diagnostice greșite la câțiva pacienți
O doctoriță radiolog de la Spitalul Județean din Oradea este cercetată disciplinar, după ce colegii s-au plâns că îi hărțuiește sexual / sursă foto: Profimedia Images
de Georgiana Botez    |    26 Iun 2024   •   11:13

O doctoriță de la Spitalul Județean Oradea e cercetată de Comisia de Disciplină a unității medicale, după ce colegii s-au plâns că îi hărțuiește sexual. Femeia de 41 de ani este acuzată și că a diagnosticat greșit mai mulți pacienți.

Doctorița radiolog este acuzată de comportament inadecvat și erori medicale, după ce și-a terorizat colegii cu live-uri și postări pe Facebook, făcute chiar pe holurile spitalului, în care le transmitea mesaje de dragoste pătimașe.

Sătui de hărțuirile de la locul de muncă, 16 cadre medicale au făcut plângere către Comisia de Disciplină a Spitalului Județean din Oradea, care a ajuns la concluzia că, într-adevăr, femeia a încălcat nu mai puțin de 10 norme de conduită și a propus să i de desfacă contractul de muncă disciplinar.

Doctorița este acuzată că ar fi greșit diagnosticul la cel puțin 10 pacienți

Pentru că nu toate persoanele implicate și-au dat acordul legat de protecția datelor, în cazul unui proces intentat de medic spitalului, acesta ar putea să-l piardă și să fie obligat la reangajarea și plata retroactivă a salariului.

Astfel, până în acest moment, conducerea spitalului nu a luat o decizie în acest sens.

Mai mult decât atât, pe lângă comportamentul total nepotrivit, doctorița este acuzată că ar fi greșit diagnosticul la cel puțin 10 pacienți.

Unii ar fi primit diagnostice de metastaze sau chiar tumori care, la a doua opinie, nu s-au concretizat.

Specialiștii de la Colegiul Medicilor din Bihor au confirmat acest lucru și au decis sancționarea femeii cu un avertisment.

În momentul de față, și conducerea Spitalului Județean din Oradea a formulat o plângere împotriva radiologului, pentru greșelile legate de diagnosticul dat pacienților.

Dacă cei de la Colegiul Medicilor vor decide să îi suspende dreptul de a mai profesa, Spitalul Județean va fi obligat să-i desfacă contractul de muncă, fără a mai risca procese, iar reangajarea femeii ar fi imposibilă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close