Românii se confruntă cu probleme uriașe din cauza mâncării, au anunțat cei de la Institutul Național de Statistică.
Potrivit acestora, 15% din populația e obeză și o treime e supraponderală.
Specialiștii susțin că românii exagerează cu mâncarea, aceștia consumând în medie cam 3500 de calorii pe zi.
"Este respectat echilibrul acela între proteine, lipide şi glucide din raţia alimentară, numai că volumul de alimente care se consumă este mult mai mare decât cel necesar. Pentru o activitate medie, de birou, cu munca sedentară, consumul zilnic ar trebui să se raporteze undeva la 2500, până în 3000 de kilocalorii pe zi", spune profesor doctor Camelia Vizireanu, decan la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, potrivit stirileprotv.
"Pe parcursul unei zile putem consuma până la 6, 7 felii de pâine, dar într-o zi întreagă, nu la o masă. La o masă este prea mult", afirmă doctor inginer Daniela Istrate, şef de lucrări la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.