Vineri, reprezentanţii ANPC au transmis, printr-un comunicat de presă, că un restaurant din Sectorul 2 al Capitalei a fost închis, după ce au fost constatate mai multe probleme care au leg[tur[ cu igiena muncii.
”Deja la a doua abatere, la fel de gravă ca prima, acest operator economic pare fie că nu poate, fie că nu vrea să respecte legea şi, automat, pe dumneavoastră. Am primit informaţiile, ce au condus la această acţiune, de la consumatorii sideraţi de ceea ce au văzut în bucătărie, când mergeau spre…baie!” – a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
Printre nereguli se numără produse expirate, paviment cu resturi alimentare, praf și congelatoare neigienizate, dar și vase de bucătărie neprofesionale, uzate.
Pe lângă aceste nereguli, comisarii ANPC au descoperit și tavanul cu plăci lipsă, sparte şi infiltraţii, resturi alimentare, dar și folosirea unor materii prime bazate pe grăsimi vegetale, în timp ce în meniu era menţionat ingredientul smântână;
În acest caz, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 53.000 de lei, relatează g4media.ro.