Antena 3 CNN Actualitate Locale Parcul Herăstrău a rămas în paragină. Nicușor Dan: „Situaţia asta e de 10 ani, eu nu răspund decât de trei ani şi jumătate”

Parcul Herăstrău a rămas în paragină. Nicușor Dan: „Situaţia asta e de 10 ani, eu nu răspund decât de trei ani şi jumătate”

BeFunky-collage - 2024-07-01T192355.470
Parcul Herăstrău a rămas în paragină. Nicușor Dan: „Situaţia asta e de 10 ani, eu nu răspund decât de trei ani şi jumătate” / sursă foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   19:24

Bucureştenii care ajung în parcul Herăstrău riscă să se accidenteze serios dacă nu sunt foarte atenţi. Aleile sunt pline de gropi, băncile sunt rupte, iar locurile de popas riscă să se prăbuşească, asta pentru că parcul a fost lăsat în paragină de prea multă vreme. Primarul Nicuşor Dan spunea în campanie că urmează să fie reabilitat, însă nu se ştie când se va întâmpla acest lucru.

În ultima perioadă, marile parcuri din Capitală par să fi fost abandonate de către municipalitate. Spre exemplu, în parcul Herăstrău pistele de biciclete sunt crăpate, băncile sunt rupte, iar coşurile de gunoi, la fel.

Oamenii spun că imaginea este una dezolantă.

„Mi se pare totul uscat aşa, nu prea bine. Urât, urât, arată rău tot. Am mai venit şi altă dată, dar parcă arătau mai bine. Parcă e totul părăsit, uscat”, spune o bucureșteancă.

Cel mai mare pericol nu îl reprezintă doar băncile sau aleile din interiorul parcului lăsate în paragină.

O plimbare în parcul Herăstrău se poate transforma oricând într-un accident grav, şi asta din cauza aleilor din jurul lacului Herăstrău, care în ultimii ani se află într-o stare avansată de degradare. Acestea au devenit un adevărat pericol mai ales pentru cei mici, iar singurul lucru pe care primăria l-a făcut a fost să pună câteva marcaje, însă doar pe anumite porţiuni.

„Am văzut câteodată şi biciclişti care efectiv merg prin zonele acelea şi dacă nu ştii să mergi foarte bine cu bicicleta, nu ştiu ce se întâmplă”, spune o altă femeie.

Nicușor Dan: „Eu nu răspund decât de 3 ani şi jumătate din cei 10 ani”

Pentru primarul general, acest lucru nu pare a fi o prioritate. Întrebat de situaţie, edilul a găsit scuza: aleile sunt degradate de mult timp.

„Situaţia asta e de 10 ani.  Da, nu cred că au fost schimbări semnificative, ci e rău de 10 ani. Eu nu răspund decât de 3 ani şi jumătate din cei 10 ani”, spune Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement a început lucrările de reabilitare și modernizare anul acesta doar pentru trei foișoare din Parcul Herăstrău.

×
Subiecte în articol: parcul herastrau reabilitare Nicușor Dan
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Scrisoarea lăsată în vestiar de jucătorii naționalei, după meciul Euro 2024 cu Olanda
x close