Antena 3 CNN Actualitate Locale Răzbunarea unui primar care a pierdut alegerile: Orașul e înghițit de gunoaie, edilul a plecat în concediu

Răzbunarea unui primar care a pierdut alegerile: Orașul e înghițit de gunoaie, edilul a plecat în concediu

gunoaie
Localnicii din Drăgășani, județul Vâlcea, se sufocă la propriu din cauza munților de gunoaie adunați pe străzi. Foto: Captură Antena 3 CNN
de I.C.    |    19 Sep 2024   •   18:56

Localnicii din Drăgășani, județul Vâlcea, se sufocă la propriu din cauza munților de gunoaie adunați pe străzi. Este un fel de răzbunare a primarului care a pierdut alegerile şi care nu a mai vrut să facă un contract nou cu firma de salubritate. Ba mai mult, până îşi termină actualul mandat, este în concediu. Prefectura a decis declararea stării de alertă sanitară astfel încât să poată interveni, iar oamenii să nu mai trăiscă printre deşeuri urât mirositoare.

Oraşul Drăgăşani are în acest moment doi primari. Unul este în funcţie şi urmează să vacanteze postul până la 1 noiembrie. Aşa că a plecat în concediu. Celălalt, ales în luna iunie, nu poate face nimic deocamdată pentru că nu a preluat oficial mandatul. Tot în concediu au plecat şi consilierii locali apropiaţi edilului care a pierdut alegerile. Consecinţa este că în acest moment contractul de salubritate nu mai există.

Dan Parpală, consilier local Drăgășani: A fost de patru ori pus pe ordinea de zi și chiar în ședințe extra, adică în ședințe ordinare și chiar în ședințe extraordinare. Consilierii locali nu au votat, am fost doi și dacă nu greșesc, trei consilieri, am votat în două luni de zile.

Localnic: Facem viermi nu știu ce se întâmplă, dar nu știu unde să să duc gunoiul.

Așa stăm de o săptămână, nu vine nimeni să le ridice. Nu știm ce se întâmplă.

Cum Consiliul Local este în imposibilitatea să demareze o licitație pentru serviciile de salubritate, Garda de Mediu a amendat Primăria Drăgășani cu o suma de 50.000 de lei, iar DSP Vâlcea, cu suma de 10.000 lei.

Lorena Mărgăritescu, DSP Vâlcea: Reprezentanții DSP s-au deplasa la fața locului și au constatat că autoritatea locală nu mai deține contract cu firma autorizată pentru ridicarea acestor deșeuri. S-a aplicat sancțiune în valoare de 10.000 lei.

Situaţia ar urma să se rezolve cu intervenţia Prefecturii. Însă demersurile sunt anevoioase.

Florentina Călin, subprefect Vâlcea: Comitetul Local pentru Situații de Urgență Drăgășani ne-a înaintat proiectul de hotărâre privind declararea stării de alertă la nivel local și a solicitat prefectului acordul privind declararea stării de alertă pe teritoriul orașului Drăgășani pentru o perioadă de 30 de zile.

Prefectul de Vâlcea a întrunit o comisie de urgență pentru rezolvarea rapidă a acestei situații şi a decis instaurarea strării de alertă.

 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close