Antena 3 CNN Actualitate Locale Protest în fața Penitenciarului Craiova. Angajații spun că muncesc în condiții periculoase: „Avem și noi familii”

Protest în fața Penitenciarului Craiova. Angajații spun că muncesc în condiții periculoase: „Avem și noi familii”

penitenciar craiova
Peste 100 de polițiști au protestat în fața Penitenciarului Craiova / foto: Antena 3 CNN
de R.M.    |    15 Oct 2024   •   10:02

Peste 100 de polițiști au ieșit în fața Penitenciarului de Maximă Siguranță din Craiova timp de o oră, blocând activitatea instituției. Agenții reclamă condițiile insalubre de muncă, lipsa de personal, dar și neplata orelor suplimentare. Potrivit lor, condițiile de siguranță sunt precare, viața angajaților fiind constant pusă în pericol.

Polițiștii de penitenciare din Craiova refuză să mai intre în serviciu marți, începând cu ora 07:00, și blochează timp de câteva ore activitatea penitenciarelor.

Ei spun că sunt forțați să muncească în condiții deosebit de periculoase.

„Nu știm, cât va fi nevoie. Ne apărăm și noi drepturile, avem nevoie de mai mult personal, condițiile sunt așa cum sunt, gândiți-vă că avem foarte mulți deținuți și periculoși, avem și noi viața personală, avem familii, ne putem întâlni oricând pe stradă când se eliberează, încercăm să ne apărăm și noi drepturile cum putem”, spune un polițist de penitenciar.

„Din cauza condițiilor de muncă, nu ne putem desfășura serviciul conform condițiilor normale, nu avem mașini, lipsa de personal ne afectează situația normală care ar trebui să existe în sistem”, spune alt polițist.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor avertizează că, în absența unor măsuri ferme și imediate, situația va escalada rapid, punând în pericol nu doar personalul din penitenciare, ci și societatea în ansamblu.

Polițiștii de penitenciare reclamă lipsa de reacție a Ministerului Justiției și a Administrației Naționale a Penitenciarelor în fața acestei crize instituționale.

×
Parteneri
x close