Antena 3 CNN Actualitate Locale Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani anchetează explozia de la Dedeman

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani anchetează explozia de la Dedeman

15 persoane au fost rănite, vineri, în urma unei explozii urmate de un incendiu

explozie dedeman botosani 7 iunie 2024
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani anchetează explozia de la Dedeman
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   09:17

Este anchetă la Botoşani după explozia devastatoare care s-a produs la un magazin de bricolaj. Bilanţul persoanelor rănite în urma deflagraţiei a ajuns la 15. Patru dintre acestea sunt în stare gravă, iar alte două sunt intubate. 

A fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă după explozia cu 15 răniţi. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au preluat ancheta penală.

În acest moment cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă în formă agravată, dar ancheta s-ar putea extinde şi pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Reprezentanţii centrului comercial spun să incidentul s-a produs în timpul unor lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Între timp, victimele care au suferit răni grave au ajuns cu elicopterele SMURD în spitalele din Iaşi şi Bucureşti.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări mai multe imagini:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un bărbat a povestit cum a fost la un pas de moarte din cauza unui panou smuls de suflul exploziei.

Alarma s-a dat în jurul orei 10 dimineaţa. O echipă de muncitori lucra la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Într-o fracţiune de secundă, o explozie puternică a rănit grav 15 oameni.

14 echipaje de pompieri au ajuns de urgenţă la faţa locului, iar la doar câteva minute a fost activat planul roşu de intervenţie.

La momentul exploziei, peste 100 de oameni se aflau în magazin, dar din fericire, majoritatea au reușit să se autoevacueze.

Două dintre cele patru persoane grav rănite au fost transferate cu avionul la Spitalul Floreasca din Capitală, iar alta la Spitalul de Urgență din Iași.

Aceasta a fost şi prima intervenţie medicală a elicopterului Black Hawk SMURD, achiziţionat de Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Autorităţile s-au mobilizat la nivelul întregii ţări, iar planul roşu a fost dezactivat la aproximativ două ore după explozie.

Centrul comercial are autorizaţie de securitate la incendiu

Magazinul de bricolaj are autorizaţie de securitate la incendiu, iar reprezentanţii centrului comercial au transmis faptul că funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului, transmite Dedeman, după explozia de la magazinul din Botoşani în care 15 persoane au fost rănite.

Vineri, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoşani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienţi şi angajaţi, au fost evacuaţi în siguranţă, iar intervenţia rapidă a echipelor de intervenţie a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

„Menţionăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autorităţile investighează circumstanţele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoşani respecta toate normele de siguranţă, având toate autorizaţiile şi avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Funcţionarea corectă a instalaţiilor de protecţie la incendiu a contribuit la limitarea proporţiilor acestui incident. Prioritatea noastră este ne să asigurăm că toţi cei afectaţi de acest incident primesc îngrijirea şi suportul necesar.

Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a investiga şi stabili cauzele exacte ale exploziei şi vom reveni cu informaţii oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate. Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor şi vom pune la dispoziţie toate resursele necesare în acest scop”, au spus oficialii Dedeman.

×
Subiecte în articol: explozie Dedeman Botoșani ancheta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Pe unde merge Klaus Iohannis la Sibiu când este Valea Oltului închisă
x close