Antena 3 CNN Actualitate Locale Un procuror din Iaşi a fost trimis în judecată pentru că a violat o minoră de 15 ani

Un procuror din Iaşi a fost trimis în judecată pentru că a violat o minoră de 15 ani

Omul legii a constrâns copila prin violență fizică și amenințări cu moartea

Un procuror din Iaşi a fost trimis în judecată pentru că a violat o minoră de 15 ani
Un procuror a fost trimis în judecată pentru că a amenințat o minoră cu moartea ca să întrețină relații intime cu el
de Ioana Mircea    |    07 Iun 2024   •   12:33

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informează publicul despre finalizarea cercetărilor și trimiterea în judecată a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, acuzat de viol.

Conform probatoriului, în perioada septembrie 2015 - iunie 2017, inculpatul a constrâns persoana vătămată, prin violență fizică și amenințări cu moartea, să întrețină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iași și pe bancheta din spate a mașinii, în locuri izolate din oraș.

Din probele administrate, a reieșit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvența de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului și, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenințarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt și dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”.

Victima, care avea între 15 și 17 ani la momentul comiterii faptelor, a fost permanent amenințată că dacă va dezvălui cele întâmplate, va fi ucisă.

Dosarul a fost redeschis pe 30 august 2023, după ce procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a infirmat soluția de clasare dispusă anterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Cazul va fi soluționat de Curtea de Apel Bacău.

×
Subiecte în articol: procuror viol Iași
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit îndrăgita actriță Ileana Stana Ionescu
x close