Antena 3 CNN Actualitate Locale Localități din Prahova, rămase fără apă din cauza secetei | Oamenii primesc cu porția

Localități din Prahova, rămase fără apă din cauza secetei | Oamenii primesc cu porția

Apă cu porția în mai multe localități din Prahova, din cauza secetei. Autoritățile au raționalizat deja consumul și îi îndeamnă pe oameni să folosească apa numai pentru uzul casnic pentru a nu epuiza resursele.

de Cristi Georgescu    |    28 Mai 2024   •   11:30

În mai multe localități din Prahova, localnicii au rămas fără apă potabilă. Măsura a fost luată de Hidro Prahova pentru refacerea stocurilor de apă din cauza lipsei precipitațiilor și a consumului excesiv de apă.

Sunt extrem de multe zone în care precipitațiile au lipsit cu desăvârșire, fapt pentru care Compania Națională de Apă a trecut deja la un program de restricții extins aproape două zile.

Locuitorii din Cioran, Gura Vadului,Cocorăștii Colț, Ceptura, Mănești și Scorțeni au avut apă cu porția în weekend, dar și în prima zi a acestei săptămâni.

Hidro Prahova a emis chiar un apel către localnici să folosească apa numai în uz casnic, dar să renunțe și la utilizarea resurselor existente pentru alte activități gospodărești.

În toată această perioadă, oamenii au fost sfătuiți să își facă singuri rezerve de apă potabilă, dar și cea necesară pentru gospodărie.

Operatorul a anunțat că vor fi prelevate probe de apă pentru a se asigura că aceasta este potabilă odată cu reluarea distribuției.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: prahova apa potabila probleme cetateni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Pensionarii români au primit decizii de tăiere a pensiilor
x close