Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul a izbucnit în lacrimi, după ce a evacuat oamenii din casele amenințate de incendii, în comuna Cireșu din Mehedinți

Primarul a izbucnit în lacrimi, după ce a evacuat oamenii din casele amenințate de incendii, în comuna Cireșu din Mehedinți

primar ciresu mehedinti doru tirlui lacrimi
Primarul comunei Cireșu din Mehedinți, Doru Țîrlui, în lacrimi. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    27 Aug 2024   •   08:44

Incendiu puternic în comunele Ilovița și Cireșu din Mehedinţi, unde flăcările distrug totul în calea lor. Primarul uneia dintre localităţi a anunţat, cu lacrimi în ochi, că a trebuit să evacueze mai multe familii din calea incendiului. 

Peste 200 de hectare de teren au fost complet distruse de flăcările care ameninţă, acum, să cuprindă mai multe gospodării. Pompierii, care se lupta cu focul încă de sâmbătă noaptea, sunt ajutaţi de un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne. 

Dacă zilele trecute au ars 20 de hectare de vegetaţie în comuna mehedinţeană Ilovița, flăcările au cuprins cu repeziciune alte 200 de hectare din comuna învecinată, Cireșu. În satul Negrușa, din Cireșu, mai mulți bătrâni au fost evacuați urgent din gospodarii.

„Este foarte gravă (n.r. situația). De ieri după-amiază am stat aici în sat și azi-noapte oamenii sunau, țipau. Greu! E îngrozitor.”, a spus, cu lacrimi în ochi, primarul din Cireșu, Doru Țîrlui.

„Mă puneam în situația lor, știți? S-au considerat că sunt bunicii mei sau părinți, știți? Mi-a părut foarte rău și îmi pare rău de ei.”, a adăugat acesta, vizibil emoționat.

Incendiul amenință încă gospodăriile din apropierea pădurii. Au fost emise inclusiv mesaje de avertizare RO-Alert pentru a-i proteja pe cetăţeni. De altfel, localnicii s-au mobilizat cu utilaje proprii pentru a-i ajuta pe pompieri să stingă flăcările imense. Intervenția este îngreunată de terenul accidentat. Mai mult, lipsa rețelei de apă din sat îngreunează misiunea de lichidare a flăcărilor. 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close