Antena 3 CNN Actualitate Locale "Îţi poruncesc să te pui jos, la pământ!". Preot din Maramureş, filmat când umileşte un bărbat în curtea bisericii

"Îţi poruncesc să te pui jos, la pământ!". Preot din Maramureş, filmat când umileşte un bărbat în curtea bisericii

Imagini incredibile au fost surprinse în curtea unei biserici greco-catolice din Maramureş. Un preot a fost filmat de enoriaşi cum iese din lăcaşul cult cu o cruce în mână şi îi porunceşte unui bărbat să îngenuncheze în faţa lui Iisus.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mai 2024   •   11:04

Bărbatul venise să îi ceară explicaţii legate de interzicerea accesului în biserică a fostului paroh, însă preotul a refuzat să îi răspundă.

"Îmbracă-te în umilinţă! Lasă mândria jos. În Numele Lui Iisus Hristos, pune-te jos, la pământ! Îţi poruncesc în Numele Lui Iisus, pune-te jos, la pământ! Pune-te jos, la pământ! Lasă mândria, pune-te jos la pământ în faţa Lui Iisus!", a fost îndemnul preotului către bărbatul care îi cerea explicaţii.

Preotul a declarat că o dispoziţie a Episcopiei a creat nemulţumire printre oameni, iar unii dintre ei au creat scandal în biserică.

"Eu am primit o dispoziţie din partea Episcopiei, de a o pune în aplicare. A creat o nemulţumire. Oamenii au fost acolo, au primit răspunsurile care au fost necesare. În schimb, s-a organizat un grup de tensiune, de scandal în parohie, care a distrus toată liniştea parohiei. Se urlă în biserică, aşa ceva nu se poate. Există un dialog, putem vorbi. Au fost în audienţă la Episcopie, li s-a spus: oameni buni, preotul pe care l-a trimis nu are aprobare de la Roma. Nu mai poate celebra, îl scoatem afară disciplinar. E vorba de o instituţie, care trebuie să aibă reguli şi oamenii sunt nemulţumiţi. Ne pare rău de situaţie, dar eu nu pot să îi ajut, sunt un simplu slujitor", a explicat Gheorghe Năsui, preot la Parohia Sfântul Spirit Sarasău.

×
Subiecte în articol: Maramureș preot greco-catolic
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close